8 mart dünya kadınlar günü kutlandı

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Alanya'da da anıt önünde gerçekleşen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programa katılan Alanya Belediye Başkanı...

Yayınlanma:
8 mart dünya kadınlar günü kutlandı

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Alanya'da da anıt önünde gerçekleşen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programa katılan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kadınlara karanfil dağıtarak onları bu özel gününde de yalnız bırakmadı.

[SLGF id=1005]

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan öncülüğünde gerçekleşen kutlama programına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti. Kutlama programında kürsüye gelen Kadın Kuruluşları Temsilcileri kadın haklarının önemine yönelik konuşmalar yaptı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, törene katılan kadınlara karanfil dağıtarak kadınların bu özel gününü kutladı. Törenin ardından Başkan Yücel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında saat 14.00’da Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ‘Alanya Belediyesi Dünya Kadınlar Günü’ sergisinin açılışına bütün vatandaşları davet etti.

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergide, yerleşik yabancıların ve Alanyalı kadınların yaptıkları el sanatları ürünler birlikte sergilenerek dünya barışına dikkat çekildi. “Alanya’da Buluşan Dünya Kadınları” adlı serginin açılış törenine siyasi parti liderleri, oda başkanları, muhtarlar ve 7’den 70’e birçok vatandaş katılım gösterdi.

FARKLI KÜLTÜRLER BU SERGİDE BULUŞTU

79 farklı ülke insanının yaşadığı Alanya’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, farklı bir etkinlikle kutlandı. Alanya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine yerleşik yabancıları da dahil etti. Yerleşik yabancı ülke kadınları da, kendi kültürlerine özgü el sanatları ürünlerini aynı sergide katılımcılara tanıttı.

YÜCEL: “ALANYAMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİN, BARIŞIN SİMGESİDİR”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sergi açılışının öncesinde yaptığı konuşmasında şehirdeki birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Başkan Yücel; “Selçuklu’nun başkenti ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Alanya, birlikte yaşama kültürünün en güzel örneğidir. Yerleşik yabancı dostlarımızla yıllardır hoşgörü, huzur ve güven içinde yaşadığımız Alanyamız, tüm dünyada birlik ve beraberliğin, barışın simgesidir. Biz de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Alanyalı kadınlarımızla, kentimizde yaşayan tüm farklı ülke kadınlarını bir araya getirdik.” dedi.

“KADINLARIN SORUNLARI, ÇÖZÜLMESİ GEREKEN TOPLUMSAL BİR MESELEDİR”

Konuşmasında kadınların yaşadığı sorunlara da değinen Belediye Başkanı Yücel, “Yaşadığımız yüzyılda hala kadın cinayetlerinin, kadına şiddetin, kadın-erkek eşitsizliğinin gündemde olması gerçekten çok üzücü ve toplum olarak bir an önce çözülmesi gereken çok acil bir sorundur. Oysaki kadın, her şeydir, annedir, eştir, evlattır; toplumu ve geleceği şekillendirendir. Cennet kadının ayakları altına serilmiştir. Baş tacı edilmesi gerekendir kadın.”

BAŞKAN YÜCEL ZÜBEYDE HANIM’I VE ŞEHİT ANNELERİNİ UNUTMADI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı; “Bu özel günde, “Dünyada her şey kadının eseridir.” diyen Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı, vatan uğruna hiç tereddüt etmeden canlarını veren kadın şehitlerimizi ve şehit annelerimizi minnetle anıyor ve onlara şükranlarımı sunuyorum. Annemin ve tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum. Eşimin ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

SERGİ’DE ALANYA KADINLARI VE YERLEŞİK ÜLKE KADINLARININ ÜRÜNLERİ SERGİLENİYOR

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen sergide, Alanya Belediyesi atölyelerindeki eğitmen kadınların el emeği, göz nuru el işleri, koza kooperatifinin ürünleri, belediyenin muz lifi ve Alanya ipeğinden ürettiği eserler, Alanya’ya özgü kilim kültüründen örnekler ve Alanya’da yaşayan farklı ülkelerden kadınlarının ortaya koyduğu ürünler yer alıyor.

SERGİ 3 GÜN AÇIK

Vatandaşların çok yoğun ilgi gösterdiği sergiyi eşi ve kızı ile birlikte gezen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 3 gün boyunca açık olacak ‘Alanya’da Buluşan Dünya Kadınları’ adlı sergiye bütün vatandaşları davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet