Alanya kapalı cuma pazarı ve düğün salonu

Alanya kapalı cuma pazarı ve düğün salonu projesi meclise tanıtıldıAlanya Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,...

Yayınlanma:
Alanya kapalı cuma pazarı ve düğün salonu

Alanya kapalı cuma pazarı ve düğün salonu projesi meclise tanıtıldı

Alanya Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kadın meclis üyelerine ve belediye personeline çiçek takdim etti. Başkan Yücel’in 8 Mart mesajı ve gündeme dair açıklamalarının ardından komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü.

ALANYA’YA YENİ CUMA PAZARI VE DÜĞÜN SALONU

Gündem maddelerinin ardından şu an Cuma Pazarı ve Alanya Belediyesi Düğün Salonu olarak kullanılan alanın daha modern ve işlevsel olarak kullanımını sağlamak amacıyla, Alanya Belediyesi tarafından yeniden yapılacak Alanya Kapalı Pazar Alanı ve Düğün Salonu Projesi basına ve meclis üyelerine tanıtıldı.

Pazar yeri olarak kullanılan alanın pazar haricinde de otopark olarak kullanılmasını amaçladıklarını belirten Alanya Belediye Başkan Adem Murat Yücel, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Yarı açık olarak yol kotunun altında tasarlanan pazar alanın altı (yani bodrum katı) kapalı otopark, onun üstü ise ticari ve sosyal alanlardan oluşacak. Yine pazarın kurulduğu yarı açık alan da pazar harici günlerde otopark olarak kullanılacak. Bu proje, son derece sıkışık olan Cuma pazarı bölgesine nefes aldıracak bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda doğal hava akışına izin verecek yapısal özellikler ve tasarım yaklaşımıyla da mikroklimatik etki sağlanmış olup konforlu ve işlevsel bir pazar yeri düşünüldü.

Alanın ticari değeri düşünüldüğünde ise kuzeydoğu yoğunluğu artan dükkan çözümlemeleri alanın gayrimenkul değerini arttırırken aynı zamanda alana mekânsal bir zenginlik kazandırmaktadır.

Kuzey kısımda üst kotta düşünülen düğün salonu binası cephe tasarımıyla alanı zenginleştiren çok fonksiyonlu modern bir görünüm sağlıyor”.

“BÖLGEYE ÇOK AMAÇLI BİR DÜĞÜN SALONU KAZANDIRILACAK”

Düğün salonunun düğün törenlerinin haricinde de kullanılabilmesi, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasına uygun çok amaçlı planlandığını kaydeden Belediye Başkanı Yücel, “Salonumuzu düğün, nişan törenlerimizin yanı sıra bayramlaşma, geleneklerimizin yaşatılması, tüm organizasyonlarda vatandaşlarımızın kullanabilmesi için nezih bir mekan olarak tasarladık. Yani Alanya merkezde yeni bir mekan olmayı hedefleyen fonksiyonel çözümleri ile insanların konforlu alış-veriş yapabileceği, güzel vakit geçirebileceği bir merkez olarak kurgulandı” dedi.

2018’DE İHALE ALTYAPISI HAZIRLANACAK

Başkan Yücel, Alanya Kapalı Pazar Alanı ve Düğün Salonu Projesinin 2018 yılı içinde uygulama projesinin hazırlanarak ihale alt yapısının tamamlanmasını hedeflediklerinin de altını çizdi.

MECLİS ÜYELERİNDEN ZEYTİN DALI HAREKATI’NA DESTEK

Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri, bir yıllık meclis oturumlarını Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan Mehmetçiklere bağışladı. Meclis üyelerinin hep birlikte aldıkları kararla bir yıllık meclis toplantılarına katılımlarından dolayı aldıkları maaşlarını Zeytin Dalı Harekatı'na destek olarak bağışladılar.

DEMİRTAŞ DÜĞÜN SALONU VE KÜLTÜR MERKEZİ 24 MART’TA AÇILIYOR

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclis oturumunda ayrıca Alanya Belediyesi tarafında Demirtaş Mahallesi’ne yapılan ve çevre mahallere de hizmet edecek bölgenin en büyük tesislerinden Demirtaş Düğün Salonu ve Kültür Merkezi’ni 24 Mart’ta açacaklarının müjdesini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet