altın öğütlü nikâh

Türel’denbol ‘esprili’,‘altın öğütlü’nikâh‘Sen bilirsin karıcığım’ diyeceksin rahat edeceksin.Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel nikâhını kıydığı bir çifte altın gibi öğütlerde bulundu....

Yayınlanma:
altın öğütlü nikâh

Türel’denbol ‘esprili’,

‘altın öğütlü’nikâh

‘Sen bilirsin karıcığım’ diyeceksin rahat edeceksin.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel nikâhını kıydığı bir çifte altın gibi öğütlerde bulundu. Esprileri ile davetlilere keyifli dakikalar yaşatan Başkan Türel, güçlü devlet, güçlü milletin genç nesille mümkün olduğunu belirterek, yeni evli çiftten bu konuda destek istedi. Başkan Türel’in, en büyük nasihati de damada oldu. “Evde son sözü ‘Sen bilirsin karıcığım’ diyerek tamamlarsan her zaman rahat edersin” sözleri salonu kahkahaya boğdu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Menderes Türel, yoğun programları arasında fırsat buldukça genç çiftlerin nikâhını kıyarak mutluluklarına ortak oluyor. Başkan Türel, Avdan Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Durali Köle’nin oğlu Salih ile Hayriye’nin nikâhını kıyarak mutluluk yolculuğuna uğurladı. Büyükşehir Belediyesi nikâh salonunda gerçekleştirilen törende Başkan Türel, genç çiftin nikâhını kıyarken altın değerinde öğütler verdi.

Bol kahkahalı nikâh töreni

Başkan Türel, Hayriye ve Salih çiftinin mutluluğuna ortak olurken oldukça keyifli dakikalar yaşandı. Bol öğütlü ve esprili kıyılan nikahta gelin hanımın damadın ayağına basma merasimi konukları güldürdü. Başkan Türel’in “Evliliğinizi evlilik kütüğüne işlemiş bulunuyoruz. Artık tarife gerek kalmadı. Sevgili Hayriye, sevgili Salih’in ayağına bastı. Birbirinize üstünlük sağlamak için değil, birbirinizle fedakârlıkla hayatı paylaşmak için evlilik müessesesinin güzel olduğunu hiç unutmayın. Birbirinizin ayağına basabilirsiniz ama damarına sakın ola ki basmayın” nasihati hoş dakikalar yaşattı. Başkan Türel’in özellikle evde son sözü kim söyler esprisi de salonu kahkahaya boğdu. Başkan Türel, “Evlilikte en güzel laf, itaat et rahat et. En son sözü sen söyleyeceksin. Ne diyeceksin, ‘sen bilirsin karıcığım’ diyeceksin rahat edeceksin’ dedi.

Altın öğütler

Başkan Türel’in altın gibi nasihatleri da nikâhtörenine ayrı bir anlam kattı: Türel genç çifte şu öğütlerde bulundu. “Hayat bir imtihan dünyası, güzellikleri var zorlukları var. Zorluklarını birlikte paylaşarak, fedakârlıklarınızla azaltın. Güzellikleri de birlikte paylaşarak çoğaltmaya çalışın. Güçlü devlet, güçlü millet genç nesille mümkün oluyor. Her evliliğin genç nesle çok önemli katkı sağlaması benim en büyük duam ve temennim. Siz de inşallah güçlü devlet, güçlü millete genç nesil için gerekli desteği vereceksiniz. Allah bilir tabiki ama en az 3 çocuk dileyelim. Biz söz alıyoruz. En az 3 olsun ama güç olmasın. Sayı kaç olursa olsun dileğimiz o evlatlarımızın bebeklerimizin ailesine vatanına milletine hayırlı birer evlat olması. En büyük beklentimiz, duamız da budur. Sizin de inşallah bu konuda güçlü devlet, güçlü millete en güzel desteği sağlayacağınıza inanıyoruz. İyi günde olduğu gibi kötü günde de sığınılacak ilk limanın karşılıklı limanlarınız olduğunu daima hatırlamanızı sizlerden istirham ediyorum. Tekrar kutluyorum. Tebrik ediyorum. Allah bir yastıkta kocatsın.”

Aile cüzdanı gelin hanıma

Başkan Türel, evlilik cüzdanını da gelin hanıma takdim ederek, nedenini de şöyle açıkladı: “Ben aile cüzdanlarını hep gelin hanımlara takdim ederim. Denemesi bedava, şimdi burada bir sürü beyefendi, hanımefendi var. Erkeklere bir sorayım. Evlilik cüzdanının nerede olduğunu bilen var mı? Bir tane el kalkmıyor. Hanımlara sorayım, var mı yerini bilen? Hemen eller kalkıyor. Niye hanımlara takdim ediyoruz gördünüz mü? Erkeklere belli olmuyor, unutuyorlar, kaybediyorlar. O yüzden ben gelin hanıma hayat boyu en güzel şekilde saklayacağına inanarak aile cüzdanını takdim ediyorum.”

Törenin ardından Başkan Türel, genç çiftle aile fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdi. Başkan Türel, nikâh törenini sosyal medya hesabından da paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet