Bol Bol Su Tüketin

Dahiliye Uzmanı Dr. Abdurrahman Tomakin, Ramazan’ın bu yıl da uzun günlere denk gelmesi nedeniyle sıvı kaybının arttığını ve bu nedenle iftar ile sahur arasında bol bol su tüketilmesi gerektiğini söyledi.Orucumuzu tutarken...

Yayınlanma:
Bol Bol Su Tüketin

Dahiliye Uzmanı Dr. Abdurrahman Tomakin, Ramazan’ın bu yıl da uzun günlere denk gelmesi nedeniyle sıvı kaybının arttığını ve bu nedenle iftar ile sahur arasında bol bol su tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Orucumuzu tutarken her ne kadar uzun açlık periyotları oluşacak olsa da bağışıklığı düşürmeden oruç tutmak mümkün diyen Uzman Dr. Abdurrahman Tomakin, bu dönemde öğün sayılarımızı ve yediklerimizi dengeleyerek ihtiyacımız olan enerji ve besin öğelerini karşılayabileceğini söylüyor. Ramazan bu yılda günlerin uzun olduğu nispeten sıcaklığın çok yüksek olmadığı günlere denk gelse de korona virüsle baş etmeye çalıştığımız günlere denk geliyor. İnsanlar bir yandan ibadetlerini yerine getirmek için oruç tutmak istiyor bir yandan da virüse karşı bağışıklık sisteminin zayıflamasından korkuyor. Dr. Tomakin, Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye ilişkin önerilerde bulundu. Tomakin, “Ramazan’ın bu yıl da uzun günlere denk gelmesi sıvı kaybını artırıyor. Bu nedenle, iftar ve sahur arası süreyi doğru değerlendirmeli ve yeteri kadar su alımını sağlayarak hem fiziksel hem metabolik açıdan sağlığımızı korumalıyız. Ayrıca mikropların vücuttan atılması için de bol su tüketmek önemli” dedi.

ŞEKER HASTALARINI UYARDI

Uzman Dr. Tomakin, şeker hastalarına ise şu uyarılarda bulundu: “Şeker hastalarının azar azar ve sık sık yemeleri gerekmektedir. Ramazan’da oruç tutarlarsa, uzun süre aç kalmaları durumunda, şeker düşmesi sonucu hayati tehlikeler söz konusu olabilir. Vücudunda insülin yetersizliği ve şeker kullanımında dengesizlik olduğu için iftardan sonra hiperglisemi koması olabilir. Bu nedenle oruç tutabilen şeker hastalarının, öğünlerde kan şekerini dengede tutacak tercihler yapmaları ve yemeği çok hızlı tüketmemeleri gerekmektedir. Aynı zamanda diyabet hastalığının en çok hasar verdiği organlardan birisi olan böbrekleri korumak için iftar ile sahur arasında en az 2 – 2,5 litre (12-14 su bardağı) su içilmesi gerekmektedir” (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet