Daha Gelişmiş Daha Yaşanılabilir Antalya’yı Hep Beraber İnşa Edeceğiz

Vali Münir Karaloğlu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) düzenlenen Meclis Toplantısına katıldı.Toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, göreve başladığı dönemde Türkiye’nin ve Antalya’nın zor bir süreçten geçtiğini...

Yayınlanma:
Daha Gelişmiş Daha Yaşanılabilir Antalya’yı Hep Beraber İnşa Edeceğiz

Vali Münir Karaloğlu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) düzenlenen Meclis Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, göreve başladığı dönemde Türkiye’nin ve Antalya’nın zor bir süreçten geçtiğini belirterek, o dönemde “Rusya’yla yaşanan kriz, terör saldırıları ve 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi işlerimizi zorlaştırmıştı. Ben tam ateşin ortasında Antalya’da göreve başladım. Ama Antalya’ya gelip Antalya’yı anlayıp bildikten sonra Türkiye’nin ve Antalya’nın 2016 yılında yaşadığı krizi çok çabuk aşabileceğini bu potansiyelin olduğunu her platformda dile getirdim. Hiçbir zaman ümitsiz olmadım neden ben Antalya’nın iş insanlarına güveniyordum. Antalya’nın potansiyeline güveniyordum. Şunu biliyordum krizin kaynağı Antalya değildi. Antalya dışındaki problemler dolayısıyla kriz yaşıyorduk. Antalya bütün özelliklerini, işadamının, tesislerinin bütün özelliklerini koruyordu. Bunu çok hızlı aşarız dedim ve oldu” dedi.

“ANTALYA’DA TURİZM SEZONUNU UZATTIK”

Antalya’nın 2017 ve 2018 turizm yılı hedeflerine ulaştığını vurgulayan Vali Karaloğlu, “2018’de 14 milyon turist dedik. Bugün itibariyle 10 milyon 695 bin yabancı turist ülkemizde ağırladık. Eylül dolu dolu geçiyor. Ekim ayı verilerimizde çok iyi durumda. Neredeyse Eylül ayında Ağustos doluluklarını yaşıyoruz. Bu Antalya’nın turizm sezonu da uzattığımız anlamına geliyor. Sezonu uzatmadan 14 milyon turisti görmemize imkânı yok. Mutlaka Antalya’da sezonu uzatmamız lazım. Bu sene bunu yaşıyoruz. Otel sahibi arkadaşlar doluluk oranlarının 15 Kasım’a kadar devam edeceğini söylediler. Bu şu demek oluyor. 2018’de belirlediğimiz hedefe ulaşacağız ya da yakın bir yerde hedefimizi yakalayacağız” ifadelerini kullandı.

Antalya üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinin başında geldiğini hatırlatan Karaloğlu, Antalya çok önemli bir tarım şehri tarımsal üretim merkezi, örtü altı üretiminin lider şehri. 6 Milyon ton yaş sebze ve meyvenin üretildiği çoğunluğunun ihraç edildiği bir ticaret şehridir. Aynı zamanda Antalya kısmen bir sanayi şehri ama Antalya’nın sanayileşmesinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta Antalya kirletici sanayide büyümemesidir. Antalya bir turizm şehridir. Ana karakteri budur” şeklinde konuştu.

“ANTALYA YAZILIM ÜSSÜNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Antalya’da atılan her adımın iyice düşünülmesi gerektiğini söyleyen Vali Karaloğlu, bu önemin sanayisi içinde büyük bir titizlikle devam etmesi gerektiğini aktarak, “Antalya’yı yazılım, siber güvenlik ve yapay zeka konusunda çalışmaların yapıldığı bir şehre dönüştürmemiz gerekir. Antalya’nın ekosisteminin hem yazılım, hem siber güvenlik, hem de yapay zeka konusunda çok uygun ortamlar oluşturduğuna inanıyorum. Unutmayalım, yazılımınız yerli değilse, siber güvenliğiniz tam sağlanamıyorsa, yapay zeka ile ilgili çalışmanız yoksa ülkenizin tam bağımsız ve güvende olması mümkün değildir” dedi.

“BU ÜLKENİN POTANSİYELİNE GÜVENİYORUM”

Türkiye’nin ekonomik kriz değil ekonomik saldırı altında olduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu” Ekonomide bir sorunumuz var ama bunun ekonomik kriz olmadığını söylüyoruz. Bu bir ekonomik saldırıdır. Pkk, Deaş, Fetö gibi çeşitli terör saldırılarıyla diz çöktürülemeyen ülkemizde, doların ekonomik silah olarak kullanıldığı bir saldırı altındayız. Bu ülkenin bu durumu aşabilecek gücü ve potansiyeli var. Sorunlarımız var. Bu sorunları hep beraber yaşayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, askeri ve siyasi zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadığında uzun ömürlü olmaz lafını hiçbir zaman unutmayalım. Zaman ekonomik zafer kazanma zamanıdır. Bunu da ancak birlik ve beraberlik içerisinde aşacağımızı bilmeliyiz. Milletimize ve iş insanlarımıza güveniyorum. Bu ülkenin insanlarına güveniyorum. Bu ülkenin potansiyeline de güveniyorum” ifadelerini kullandı.

“ANTALYA, TÜRKİYE’Yİ HEDEFLERİNE TAŞIYACAK ÖNEMLİ BİR ŞEHİRDİR”

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını, İdlib’deki büyük sorunların diplomasiyle tek kurşun sıkmadan çözüldüğünü ifade eden Karaloğlu, “ Bu ülkemiz adına da büyük bir başarıdır. Orada yaşayan üç milyon kişinin de hayatının korunması açısından da insanlık tarihi açısından da büyük bir başarıdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza da saygılarımızı arz ediyoruz. Değerli dostlar Antalya Türkiye’yi hedeflerine taşıyacak önemli şehirlerden bir tanesidir. Cumhurbaşkanımızın Antalya’ya verdiği önem Antalya’da yürütülen projeleri yakından takip etmesi ve Antalya’yı Ankara’da ve dünyada temsil eden Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy beyi Bakan olarak atanması Antalya’nın gücünü arttırmıştır “ dedi.

ATSO’nun Türkiye’nin önemli ve büyüyen kurumlarından olduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu, Davut Çetin ve üyeleri tebrik ettikten sonra konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet