Deprem Sonrası Psikolojik Destek Çok Önemli

Uzm.Psikolog Beyza Yazıcı, depremin hemen sonrasında depremzedelere verilecek psikolojik desteğin çok önemli olduğunu anlattı.Özel Ata Sağlık Hastanesi’nde görevli Yazıcı, “Depremin hemen ardından yapılacak psikolojik destekte...

Yayınlanma:
Deprem Sonrası Psikolojik Destek Çok Önemli

Uzm.Psikolog Beyza Yazıcı, depremin hemen sonrasında depremzedelere verilecek psikolojik desteğin çok önemli olduğunu anlattı.


Özel Ata Sağlık Hastanesi’nde görevli Yazıcı, “Depremin hemen ardından yapılacak psikolojik destekte kişiye, yaşadıklarını ve duygularını rahatça ifade olanağı vermek, zihinsel ve bedensel rahatlığa imkan sağlamak birincil konudur. Sonrasında travmanın yaratabileceği duygusal sorunlar konusunda aydınlatıcı bilgiler sunmak önemli yer tutar. Depremi yaşayan kişi eğer bu deneyimi ile ilgili konuşmak istemezse buna zorlanmamalıdır. Kendisinin istediği, hazır olduğunu düşündüğü bir zamanda duygu ve deneyimini paylaşabileceğini bildirmek, kişiyi rahatlatacaktır.Ayrıca sosyal medya paylaşımlarında enkaz ve geçmiş de yaşanan deprem görüntülerini paylaşmak duyguları olumsuz yönde tetiklemekte ve destek niteliği taşımamaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet