“Dilencilik Yapanlar Sığınmacılar Değil Türk Vatandaşları”

Mülteciler. İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi’ programı kapsamında Ordu’da yaşayan sığınmacılara eğitim verilmeye başlandı. İlk olarak İstanbul’da...

Yayınlanma:
“Dilencilik Yapanlar Sığınmacılar Değil Türk Vatandaşları”

Mülteciler. İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi’ programı kapsamında Ordu’da yaşayan sığınmacılara eğitim verilmeye başlandı. İlk olarak İstanbul’da uygulanan eğitim ikinci il olarak ise Ordu’da uygulanmaya başlandı.

Proje kapsamında Fatsa, Ünye, Kumru ve Altınordu’da halk eğitimde çalışan öğretmenlere, idarecilere ilk olarak eğitici eğitimi verildi. Eğitim alan öğretmenlerde Ordu’da yaşayan yetişkin, reşit mültecilere ve koruma kapsamında yaşayanlara uyum eğitimi vermeye başladı.

BÜTÜN SIĞINMACILAR BU EĞİTİMİN VERİLMESİ AMAÇLANIYOR

Ordu’da yaşayan yetişkin, reşit mültecilere ve koruma kapsamında yaşayanlara eğitim veren Eğitim İş Ordu Şubesi Başkanı Hikmet Pala, “Bu kişilere Türkiye’nin kültürü, hukuk ve devlet sistemi, halkın özellikleri ve nelere dikkat etmesi gerektiği anlatılıyor. Ordu’da ki bütün yabancılara bu eğitimin verilmesi amaçlanıyor.” Dedi.
Ülkemizde ve Ordu’da yaşayan sığınmacılara ilişkin doğru bilenen yanlışlar olduğunu da dikkat çeken Pala, bunları şöyle sıraladı: “Ordu’da Suriyeli değil daha çok Iraklı, Afganistanlı ve İranlı sığınmacılar var.  Devlet bu insanlara her ay sandığınız gibi maaş ödemiyor. Bu insanlar suçlu değiller. Suç oranları bizimkilerin yanına dahi yaklaşmıyor. Dilencilik yapanlar sığınmacılar değil Türk vatandaşları. Sığınmacılar bedava elektrik, su, doğal gaz kullanmıyor. Hepsinin dramatik bir hikayesi var” dedi. Pala ayrıca, sığınmacıların ihtiyaç duydukları şeyler, biraz empati, selam, komşuluk ve güler yüz diyerek vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet