Diş Hekimliği Fakültesine Bina

Konaklı eski belediye binası alkü’ye tahsis edildiKONAKLI ESKİ BELEDİYE BİNASI ALKÜ’YE TAHSİS EDİLDİKONAKLI ALKÜ REKTÖRLÜK BİNASI, DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VE ARAŞTIRMA UYGULAMA MERKEZİ’NE DÖNÜŞTÜRÜLÜYORAlanya...

Yayınlanma:
Diş Hekimliği Fakültesine Bina

Konaklı eski belediye binası alkü’ye tahsis edildi

KONAKLI ESKİ BELEDİYE BİNASI ALKÜ’YE TAHSİS EDİLDİ

KONAKLI ALKÜ REKTÖRLÜK BİNASI, DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VE ARAŞTIRMA UYGULAMA MERKEZİ’NE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı arasında imzalan protokol ile Konaklı eski Belediye Binası Diş Hekimliği Fakültesi ve Araştırma Uygulama Merkezi’ne dönüştürülüyor.

Protokol töreninde konuşan (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Daha önce Rektörlük binası olarakta kullandığımız Konaklı eski belediye binası Diş hekimliği Fakültesi olarak Üniversitemizin kullanması için Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimiz onay vermişlerdir. Konaklı eski Belediye binasının Diş Hekimliği Fakültesi ve Araştırma Uygulama Merkezine uygun hale getirilmesi için ihale yaptık. 3 ay içerisinde tadilat bitirilerek Diş Hekimliği Fakültesi faaliyete geçecek. Bu fakültemizin Üniversitemiz ve Alanya’mız açısından çok önemli bir yeri bulunuyor. Çünkü biz buraya alanında uzman, kariyerli akademisyenleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Bu hocalarımız sadece öğrenci yetiştirmeyecek aynı zamanda halkımıza kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti de verecek.6 ay içerisinde Diş Hastanesi hizmete girecek. Üniversitemize binayı tahsis ettikleri için Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eğitim ve vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşması için sadece Konaklı eski Belediye binası değil, başka binaları da tahsis etmeye her zaman hazır oluklarını vurguladı. Yücel şöyle devam etti, “Eğitimde hocalarımızın gösterdiği gayret ve fedakârlıkta bizimde katkımız olması için biz bugünde yarında hazırız. Okurcalar Belediye Binasını da AHEP Üniversitesine tahsis etmiştik. Alanya artık sadece tarım ve turizm kenti olarak değil aynı zamanda üniversite kenti olarak ta anılıyor. Bu şehrimiz için çok önemli. Tahsis konusunda Alanya Belediye Meclisi’nde grubu bulunun siyasi partilere teşekkür ediyorum. Şimdiden Alanya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet