Doyumsuz Kutlamalar

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıldönümünde Alanya tek yürek oldu. Muhteşem bir organizasyonla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 7’den 77’ye herkes fener alayında biraraya geldi. Fener Alayı’nın ardından Alanya...

Yayınlanma:
Doyumsuz Kutlamalar

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıldönümünde Alanya tek yürek oldu. Muhteşem bir organizasyonla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 7’den 77’ye herkes fener alayında biraraya geldi. Fener Alayı’nın ardından Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Koray Avcı konseri ile vatandaşlar zafer coşkusunu doyasıya yaşadı.

[SLGF id=3287]

ALANYA FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Alanya’da çok büyük coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle başlayan kutlamalar akşam Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü ile devam etti. Atatürk anıtı önünde buluşulduktan sonra Fener Alayı saat 20.00’de Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ilk meşaleyi yakmasıyla başladı. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçe protokolü, siyasi ilçe başkanları ve vatandaşların büyük katılımı ile gerçekleştirilen fener alayı Belediye Binası arkasındaki konser alanında sona erdi.

“MİLLETİMİZ BÜYÜK ZAFERLE ESARET ALTINA GİRMEYECEĞİNİ TÜM DÜNYAYA HAYKIRMIŞTIR”

Koray Avcı konseri öncesinde Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bir konuşma yaparak katılımcıların ve tüm Alanya halkının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Belediye Başkanı Yücel, konuşmasında, “Şanlı tarihimizin altın sayfalarından biri olan ve Kurtuluş Savaşı’nı sona erdiren Büyük Taarruz Zaferimizin 96’ıncı yıl dönümünü, milletçe idrak etmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Milletimiz kazandığı bu büyük zaferle tüm dünyaya; Türk milletinin vatanı, bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda canını seve seve feda edebileceğini ve asla esaret altına girmeyeceğini göstermiştir.” dedi.

“MALAZGİRT RUHU VE 30 AĞUSTOS ŞUURU HALA DİRİDİR”

Ekonomik sıkıntılar yaratılarak Türkiye üzerinde tekrar oyunlar oynandığını belirten Belediye Başkanı Yücel, “ Bir taraftan her gün şehit haberleri ile sarsılırken, bir taraftan da 15 Temmuz’da dize getirilmeye çalışılan Türkiye, ekonomisi çökertilerek esaret altına alınmak istenmektedir. Başaramayacaklar, yapamayacaklar, Türkiye’nin ekonomik çöküşünü sağlayamayacaklar! İçimizdeki hainler ve dış düşmanlar asla hedefine ulaşamayacaklar. Ederi bir dolar olan hainlerin dolarla ülkemizi tehdit etmeye kalkmaları asla tutmayacak, bu millet bu belayı da başından def edecektir. Varlığımıza göz dikenler, millet olma halimizi çekemeyenler bilsin ki, Malazgirt ruhu ve 30 Ağustos şuuru hala diridir.” şeklinde konuştu.

KORAY AVCI’DAN MUHTEŞEM KONSER

Başkan Yücel’in konuşmalarının ardından sevilen sanatçı Korav Avcı, elinde Türk Bayrağı ile sahneye çıkarak 20 bini aşkın katılımcıya unutulmaz bir 30 Ağustos akşamı yaşattı. En güzel parçalarını Alanya halkı için seslendiren Koray Avcı yaklaşık sahnede kaldığı 3 saat boyunca birbirinden hareketli parçalarıyla sevenlerini coşturdu. Bir ara sahneden inerek izleyicilerin arasına karışan Koray Avcı’ya özellikle gençler yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ GECEYE RENK KATTI

Esprili konuşmaları ve sahne performansı ile dinleyicilerin beğenisini kazanan Koray Avcı, konserini havai fişek gösterileri eşliğinde 10. Yıl Marşını söyleyerek bitirdi. Konser sonunda Belediye Başkanı Yücel, Koray Avcı’ya teşekkür plaketi ve üzerinde resmi olan su kabağı hediye etti. Ünlü sanatçı, ayrıca Ali İhsan Arslan tarafından hediye edilen yöresel Alanya kıyafeti olan şalvar, yelek ve kasketi de sahnede giyerek bol bol alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet