Faaliyet raporuna onay

Alanya belediyesi’nin faaliyet raporu onaylandıBelediye Başkanlığının bir yıllık faaliyet raporuyla ilgili meclis üyelerine ve vatandaşlara bilgi veren Meclis 1. Başkan Vekili Adem Er, grup sözcülerinin faaliyet raporuyla ilgili...

Yayınlanma:
Faaliyet raporuna onay

Alanya belediyesi’nin faaliyet raporu onaylandı

Belediye Başkanlığının bir yıllık faaliyet raporuyla ilgili meclis üyelerine ve vatandaşlara bilgi veren Meclis 1. Başkan Vekili Adem Er, grup sözcülerinin faaliyet raporuyla ilgili görüşlerini aldı. Kanun gereği faaliyet raporu oturumunu yöneten Meclis Üyesi ve Meclis 1. Başkan Vekili Er, Alanya Belediyesi’nin insan odaklı çalıştığını, mahalleler arasında standartları sağladıklarını, sosyal ve kültürel projelere önem verdiklerini belirtti. Er, Toplumsal mutabakatla şehrin master planlamasını yapmayı hedeflediklerini belirterek, “497 araçla, 2 bin personelimizle 300 bin nüfuslu Alanya’ya en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz.” dedi. Faaliyet raporu ile ilgili görüş ve eleştirilerin ardından oylamaya geçildi. 2017 yılı Faaliyet Raporu Meclis üyelerinin verdiği oy çokluğu ile kabul edildi.

[SLGF id=1900]

BAŞKAN YÜCEL, “ALANYA’NIN EN ÜCRA NOKTASINA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”

4 yıllık Alanya Belediye Başkanlığı görev süresi içinde meclis üyeleriyle uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Yücel, Alanya adına alınacak yeni kararlarda da aynı uyumun devam etmesini diledi. Faaliyet raporu ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Belediye Başkanı Yücel, Alanya Belediyesi’nin kendisinden 2 kat büyük belediyelerle kıstas edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Yücel, “Merkeze hizmet etmek kolaydır. Biz, merkezle birlikte 84 yayla, 17 belde, 68 köye hizmet ediyoruz. Alanya’da birçok kişinin hem merkezde hem beldede hem de yaylada evi vardır ve hepsine de aynı şekilde hizmet verilmesini ister. Biz Alanya’nın en ücra noktasına kadar hizmetlerimizi götürüyoruz.” dedi.

“ANTALYA’NIN YATIRIM BÜTÇESİ EN BÜYÜK BELEDİYESİYİZ”

“Alanya Belediyesi, 4 yılda üreten, ürettikçe güçlenen ve güçlendikçe daha çok büyüyen bir belediye oldu.” şeklinde sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Yücel, “Bu yıl yatırım bütçemizi yaklaşık 85 Milyon TL’ye çıkarttık. Büyükşehir Meclisi’ne katılan arkadaşlarımız bilir, Alanya Belediyesi Antalya’nın en büyük yatırım bütçesine sahip belediyesidir.” diye konuştu.

“UYGULADIĞIMIZ SOSYAL PROJELER AVRUPA ÜLKELERİNDE YOK”

Alanya Belediyesi’nin sosyal projelerle örnek bir belediye olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Yücel, “Alanya Belediyesi bölgede en iyi yapılanan ve en kurumsal belediyedir. Alanya Belediyesi’nin engellilerle ilgili uygulamalarının yüzde 50’si Avrupa’daki kentlerde bile yok. Sosyal projelerle en uzak köşedeki engelli, yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç insanımıza ulaşıyoruz.” dedi.

“4 YILDA YAPTIĞIMIZ HİZMETLER HANGİ BELEDİYEDE VAR?”

Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi, kurduğu Güneş Enerji Santraliyle kendi elektriğini üretiyor. Maden Kalker Ocağı, en modern asfalt plenti, kendi bitkimizi çiçeğimizi ürettiğimiz park bahçeler seramız hangi belediyede var? Büyükşehir Belediyesi’ne “sizin yükünüzü alalım, sizin yaptığınız hizmetlere destek verelim” diyen hangi belediye var? Aldığımız borçta belli, ödediğimiz rakamlarda belli, yaptığımız işlerde belli.”

“CENAZE HİZMETLERİ BİNASINA ALANYA’NIN İHTİYACI VAR”

Bazı hizmetlerle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’nın cenaze hizmet yerine ihtiyacı vardı, O’nu da yaptık. Günde 110-180 arasında cenaze oluyor. Hizmete açacağımız cenaze hizmet yerinde 12 morg var. 300 nüfuslu Alanya için elzem olan bir yer burası. Çıplaklı’da Kapalı Hayvan Pazarı kurduk. Yine Antalya bölgesinde Burdur’dan başka kapalı hayvan pazarı olan belediye yok.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÜCEL’DEN TEŞEKKÜR

“Yaptığımız hizmetler aynı zamanda tüm meclis üyelerinin, tüm belediye personelimin, tüm Alanya’nındır” diyen Başkan Yücel, destekleri için meclis üyelerine ve Alanya halkına teşekkür etti. Başkan Yücel, yaptıklarımız da yapacaklarımız da bu kaynaklarla yapılabilecek maksimum işlerdir. Alanya’ya hizmet etmek için çalışan tüm belediye personelime de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Faaliyet raporunun onaylanmasının ardından encümen ve komisyonlarda görev alacak meclis üyelerinin seçimi yapıldı.

Encümen Üyeliğine; Ali Uğur, Abdullah Öztürk ve Zihni Asiltürk

Plan ve Bütçe Komisyonuna; Mehmet Kural, Alper Birer, Tunahan Kasapoğlu, Celal Taşkın ve Fahri Baysal

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; Arif Tok, Gökhan Sipahioğlu, Melike Nazifoğlu ve Mehmet Ali Tekin

Sosyal Yardım Değerlendirme Komisyonuna; Erol Fazlıoğlu, Mustafa Aras ve Mustafa Toksöz

Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis ve Benzerlerine Ad Verme Komisyonuna; Mehmet Şenli, Nefise Develioğlu, Fahri Baysal, Hasan Özdemir ve Mehmet Kula

Numarataj Komisyonuna; Mehmet Şenli, Nefise Develioğlu, Fahri Baysal, Celal Taşkın ve Hasan Özdemir

Kültür ve Turizm Komisyonuna; Şükrü Cimrin, Eray Erdem, Hasan Özdemir, Celal Taşkın ve Ali Uğur

Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna; Ertuğrul Akay, Gökhan Sipahioğlu, Hasan Basar, Mustafa Toksöz ve Ali Uğur

Esnaf ve Ticaret Komisyonuna; Ahmet Büküş, Gökhan Sipahioğlu, Hasan Basar, Mehmet Kula ve Mustafa Toksöz

Tarihi Kentler Birliği Asil Üyeliğine, Celal Taşkın yedek üyeliğe Melike Nazifoğlu ve Akdeniz Belediyeler Birliği asil üyeliklerine Melike Nazifoğlu, Nefise Develioğlu, Gökcen Nazifoğlu, Celal Taşkın yedek üyeliklere ise Mustafa Keşoğlu ve Eray Erdem.

BEKTAŞ 106. SOKAĞA ŞEHİDİMİZ FATİH UYSAL’IN İSMİ VERİLDİ

Bektaş Mahallesi 106. Sokağa şehidimiz Fatih Uysal’ın ismi verildi. Şehidimizin ailesinin de yaşadığı 106. Sokağın ismi “Şehit Fatih Uysal Sokak” olarak değiştirildi.

OBA’YA FENERBAHÇE BULVARI

Cikcilli Mahallesi sınırından başlayarak doğuya doğru Cikcilli Bulvarını müteakip Oba Mahallesi’nde Fidanlık Caddesi ile kesişen yeni açılan imar yoluna Fenerbahçe Bulvarı ismi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet