Fındık Kokarcasına Teknolojik Tuzak

Türkiye’nin fındık üretim merkezi Ordu’da fındık kokarcasına karşı savaş açıldı. Kaliteli fındık üretim merkezi Ordu’da fındığın baş belası haline gelen ve kaliteyi düşüren fındık kokarcasının popülasyon yayılımını...

Yayınlanma:
Fındık Kokarcasına Teknolojik Tuzak

Türkiye’nin fındık üretim merkezi Ordu’da fındık kokarcasına karşı savaş açıldı. Kaliteli fındık üretim merkezi Ordu’da fındığın baş belası haline gelen ve kaliteyi düşüren fındık kokarcasının popülasyon yayılımını engellemek için çalışma başlatıldı.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, fındık kokarcasının popülasyon yayılımını belirlemek amacıyla 27 ayrı noktaya feromon tuzakları astı. Konuya ilişkin Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Fındıkta çürümelere, boş, şekilsiz meyve oluşumuna ve salgıladığı kötü koku ile fındıkta aroma değişimine dolayısıyla da kalite kaybına neden olan kahverengi kokarcanın Ordu’da popülasyon yayılımını belirlemek amacıyla çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda ilimiz Ordu’da 27 noktada feromon tuzakları asılmış ve 6 aylık zaman dilimi içerisinde tuzaklar ekiplerimiz tarafından haftalık olarak takip edilecektir” denildi. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet