Son Dakika Alanya Haber İhbar   |  


ExitJunction.com  - Make Money From Your Exit Traffic!


Yeni Sayfa 1

Kur'an-ı Kerim seçmeli ders mi oluyor
Alanya Haber Sitesi-Alanya haberleri, Alanya anketi, Alanya`nın beldelerinden haberler, siyasi haberler, magazin haberleri, köşe yazıları, Alanya ilanları, Alanya rehberi, Haberci
Sınırlar Arasında Pamuk'un nobeli
Banu Avar'la Dünya Düzeni CIA
Banu Avar'la Dünya Düzeni NATO
Banu Avar Dünya Düzeni Türkiye
Metin Çakar'dan Kum show performansı

Vekiller maraba mı ?
Alanya Haber Sitesi-Alanya haberleri, Alanya anketi, Alanya`nın beldelerinden haberler, siyasi haberler, magazin haberleri, köşe yazıları, Alanya ilanları, Alanya rehberi, Haberci
Keman Çalmak Aşk ister
Harekatın mimarı Ecevit değil, Erbakan
Bunu konuşalım'ın konuğu Numan Kurtulmuş
''KAN FARKI'' filmi geliyor ...
Domuz gribine karşı etkili doğal kürler

Yrd. Doc. Dr. Ahmet Aktürk
Arş. Gör. Furkan Baltacı
Mustafa Çakar
Gülsen Birdal

Alanya Anket
Tekrar Gazipaşa'ya Uçacağını duyuran Borajet konusunda fikriniz nedir
Fırsatçı olduğunu düşünüyorum
Ekonomik değil Biletleri pahalı
Uçuş personeli eğitimsiz
Fikrim yok
Kış dönemi uçuş yapmıyor
Her zaman bilet bulamıyorum
Süper Kusursuz Firma


Sonucu Görüntüle

Yeni Sayfa 1
Haber Kritik Alanya Emlak Alanya Rehber Alanya ilan Google Chrome Download Google Chrome Browser Spor Haberleri
Alanya Haber
Alanya Emlak Bookmark to: Digg Bookmark to: Technorati Bookmark to: Yahoo Bookmark to: Bookmark Tracker Bookmark to: Facebook Bookmark to: Mixx Bookmark to: Megite Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: Google Bookmark to: Indian Pad Bookmark to: Wirefan Bookmark to: Newsvine Bookmark to: Netvouz

İşsiz sayısı 2 milyon 995 bin İşsizlik oranı 12.3





Geçen yılın son çeyreğinde ivme kazanan işsizlik çığ gibi büyüyor. İşsiz sayısı kasımda 2 milyon 995 bine yükseldi. İşsizlik oranı da bir yılda 2.2 puan artarak yüzde 12.3 oldu

 

Küresel krizin etkisiyle geçen yılın son çeyreğinde hızla büyümeye başlayan işsizlik, kasımda ivme kazandı. Türkiye genelinde işsiz sayısı Kasım 2008 döneminde önceki yılın aynı dönemine göre 645 bin kişi artarak 2 milyon 995 bine, işsizlik oranı da 2.2 puanlık artışla yüzde 12.3’e yükseldi. İşsizlerin yüzde 17.5’ini (524 bin kişi) bu dönemde işten ayrılanlar oluşturdu.

 

İşgücüne dahil olmayan 25.9 milyon kişi içindeki iş aramayan ancak çalışmaya hazır olan 1 milyon 968 bin kişi de eklendiğine işsiz sayısının 4 milyon 963 bin kişiye ulaştığı, bir başka deyişle işsizlik oranının yüzde 20’yi aştığı hesaplanıyor. Nitekim sendikalar da işsizliğin resmi olarak açıklanan yüzde 12.3’ün çok üzerinde olduğunu, yüzde 20’yi aştığını savunuyorlar.

 

50.3 milyon çalışabilir

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim-kasım-aralık aylarını kapsayan Kasım 2008 dönemi hanehalkı işgücü verilerini açıkladı. Buna göre, Türkiye’de kurumsal olmayan sivil nüfus 758 binlik artışla 69 milyon 943 bin kişiye, kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus ise 757 bin kişi artarak 50 milyon 268 bin kişiye ulaştı. Bu dönemde işsizlik oranı yüzde 12.3’e yükseldi. Böylece işsizlik oranı son 5 yılın en yüksek değerine çıktı. Oran 2004 ilk çeyrekte yüzde 12.4 olmuş, bu dönemde işsiz sayısının 2 milyon 830 bin kişi olduğu açıklanmıştı.

 

Kasım 2008 döneminde istihdam edilenlerin sayısı, önceki yılın aynı dönemine göre 448 bin kişi artarak 21 milyon 315 bin kişiye yükseldi. İstihdam edilenlerin yüzde 25.8’i tarım, yüzde 19.8’i sanayi, yüzde 5.8’i inşaat, yüzde 48.6’sı ise hizmetler sektöründe çalışıyor.

 

Yüzde 27’si bir yıldır arıyor

 

İşsizlik hem kentlerde, hem de kırsal yerlerde bir yılda 2.2 puan artış gösterdi ve kentte yüzde 14.2, kırsalda yüzde 9.3 oldu.

 

Tarım dışı işsizlik oranı ise 2.8 puanlık artarak yüzde 15.4’e ulaştı. Bu dönemde işsizlerin yüzde 72.6’sını erkekler oluşturdu. İşsizlerin yüzde 26.6’sının bir yıl ve daha uzun süredir iş beklediği belirlendi.

 

Türkiye genelinde işgücüne katılma oranı, önceki yılın aynı dönemine göre 1.5 puanlık artışla yüzde 48.4 olarak gerçekleşti.

 

Toplam işgücünün yüzde 17.9’unu 15-24 yaş grubundakiler oluşturdu. Lise altı eğitimlilerde iş gücüne katılma oranı yüzde 46.3 olurken, bu oran yüksek öğretim mezunlarında yüzde 78.8’e çıkıyor. Lise altı eğitimlilerde erkeklerin işgücüne katılma oranı yüzde 70.6, kadınlarda ise yüzde 21.4 düzeyinde bulunuyor.

 

Kayıtdışı yüzde 44.5

 

Yaptığı işten ötürü herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna kayıtlı olmadan çalışanların oranı, önceki yılın aynı dönemine göre 0.9 puanlık azalışla yüzde 44.5 olarak gerçekleşti.

 

MİLLİYET





Haber Okunma:1253         Haberi Ekleyen:alanya haber         Haber Tarihi:2009-02-17 01:51:21


Haber Etiketleri:

İşsiz sayısı 2 milyon 995 bin İşsizlik oranı 12.3 bülteni . | İşsiz sayısı 2 milyon 995 bin İşsizlik oranı 12.3 haberi . | İşsiz sayısı 2 milyon 995 bin İşsizlik oranı 12.3 Haberleri . |












Untitled web-page
Tüm Yorumlar - Yorum Ekle
Yeni Sayfa 1

Alanya Haber Sitesi
Alanya haberleri, Alanya anketi, Alanya`nın beldelerinden haberler, siyasi haberler, magazin haberleri, köşe yazıları, Alanya ilanları, Alanya rehberi, Haberci
http://www.alanyahaber.com
Alanya Haber © 2009 - AlanyaNet Internet Hizmetleri - İletişim - Tel : 0 242 514 22 96 - e-mail : alanyahaber@alanyahaber.com