Son Dakika Alanya Haber İhbar   |  


ExitJunction.com  - Make Money From Your Exit Traffic!


Yeni Sayfa 1

Kur'an-ı Kerim seçmeli ders mi oluyor
Alanya Haber Sitesi-Alanya haberleri, Alanya anketi, Alanya`nın beldelerinden haberler, siyasi haberler, magazin haberleri, köşe yazıları, Alanya ilanları, Alanya rehberi, Haberci
Sınırlar Arasında Pamuk'un nobeli
Banu Avar'la Dünya Düzeni CIA
Banu Avar'la Dünya Düzeni NATO
Banu Avar Dünya Düzeni Türkiye
Metin Çakar'dan Kum show performansı

Vekiller maraba mı ?
Alanya Haber Sitesi-Alanya haberleri, Alanya anketi, Alanya`nın beldelerinden haberler, siyasi haberler, magazin haberleri, köşe yazıları, Alanya ilanları, Alanya rehberi, Haberci
Keman Çalmak Aşk ister
Harekatın mimarı Ecevit değil, Erbakan
Bunu konuşalım'ın konuğu Numan Kurtulmuş
''KAN FARKI'' filmi geliyor ...
Domuz gribine karşı etkili doğal kürler

Yrd. Doc. Dr. Ahmet Aktürk
Arş. Gör. Furkan Baltacı
Mustafa Çakar
Gülsen Birdal

Alanya Anket
Tekrar Gazipaşa'ya Uçacağını duyuran Borajet konusunda fikriniz nedir
Fırsatçı olduğunu düşünüyorum
Ekonomik değil Biletleri pahalı
Uçuş personeli eğitimsiz
Fikrim yok
Kış dönemi uçuş yapmıyor
Her zaman bilet bulamıyorum
Süper Kusursuz Firma


Sonucu Görüntüle

Yeni Sayfa 1
Haber Kritik Alanya Emlak Alanya Rehber Alanya ilan Google Chrome Download Google Chrome Browser Spor Haberleri
Alanya Haber
Alanya Emlak Bookmark to: Digg Bookmark to: Technorati Bookmark to: Yahoo Bookmark to: Bookmark Tracker Bookmark to: Facebook Bookmark to: Mixx Bookmark to: Megite Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: Google Bookmark to: Indian Pad Bookmark to: Wirefan Bookmark to: Newsvine Bookmark to: Netvouz

81 ilin telefon kodu değişiyor





Sabit telefonda şehirlerarası aramalardan önce kullanılan alan kodları değişecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu mevcut kodlara her ilin koduna +1 rakamı ekleyerek 82 yeni kod oluşturdu.

 

Şehir içinde numara taşıma uygulamasını başlatacak olan yönetmeliklerin yayınlanmasının ardından numaralandırma işlemleri için de gerekli düzenlemeler yapıldı.

Buna göre yeni abone kaydı yapacak olan, Türk Telekom (TT) dışındaki alternatif işletmeciler, abonelerine o ilin alan kodunun +1 fazlası olan alan kodu ile üretilmiş numara blokları verecek.

Yani Ankara'da TT dışında bir operatörden hizmet almak isteyen abonenin numarası 312 ile değil 313 ile başlayacak.

Düzenlemeyi BTK yaptı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) söz konusu uygulama ile ilgili gerekli düzenlemeleri yaptı.

Buna göre pazara girecek olan alternatif şirketlerin de kendilerine ait numara bloklarının yanı sıra, onların aboneleri için de yeni alan kodları olacak. Gerekli durumlarda Türk Telekom'un bir ildeki numara bloğu tükenirse, TT de bu numara bloklarından yararlanabilecek.

10XY'lere gerek kalmayacak Alternatif operatörler tarafından sağlanan ve daha önce şehirlerarası aramalarda kullanılan 10XY numaraları ile yapılan aramalara da gerek kalmadı. Söz konusu düzenlemeye göre aboneler, artık bu numaraları çevirmek zorunda kalmadan alan kodu ile normal arama yapacak. İşletmeciler abonelerinden farklı işletmenin abonelerine yapılan aramaları, GSM'de olduğu gibi direk sağlamakla yükümlü olacak.

GSM’de Kasım 2008’de başlayan numara taşıma uygulaması sabit telefonlarda da önümüzdeki günlerde fiili olarak başlayacak. Uygulama kapsamında ulusal numaralandırma planında yer alan coğrafi numaralar, coğrafi olmayan numaralar ile mobil numaralar, numara taşınabilirliği kapsamında olacak. Sabit telefonlarda numara taşıma uygulaması rekabeti ve beraberinde görüşme ücretlerinde ucuzluğu getirecek.

Söz konusu uygulama numara taşınabilirliği uygulaması için getirildi. Ancak 12.6 milyon nüfusa sahip İstanbul için numaraların tükenmesi sorunu da ortaya çıktı.

BTK Başkanı Tayfun Acarer Türk Telekom yetkilileri ile yaptıkları bir görüşmede İstanbul'da 212 ve 216 alan kodları ile üretilen numara bloklarının tükenmeye yaklaştığının gündeme geldiğini söyledi.

Acarer "Türk Telekom yetkilileri şifaen bize bu durumdan söz ettiler. Ancak resmi bir başvuru olmadı. Numaraları tükenirse 213 ve 217 bloklarından onlara da sağlanacaktır" diye konuştu.

 

MYNET





Haber Okunma:2769         Haberi Ekleyen:alanya haber         Haber Tarihi:2009-07-06 01:21:05


Haber Etiketleri:

81 ilin telefon kodu değişiyor bülteni . | 81 ilin telefon kodu değişiyor haberi . | 81 ilin telefon kodu değişiyor Haberleri . |












Untitled web-page
Tüm Yorumlar - Yorum Ekle
Yeni Sayfa 1

Alanya Haber Sitesi
Alanya haberleri, Alanya anketi, Alanya`nın beldelerinden haberler, siyasi haberler, magazin haberleri, köşe yazıları, Alanya ilanları, Alanya rehberi, Haberci
http://www.alanyahaber.com
Alanya Haber © 2009 - AlanyaNet Internet Hizmetleri - İletişim - Tel : 0 242 514 22 96 - e-mail : alanyahaber@alanyahaber.com