Son Dakika Alanya Haber İhbar   |  


ExitJunction.com  - Make Money From Your Exit Traffic!


Yeni Sayfa 1

Kur'an-ı Kerim seçmeli ders mi oluyor
Alanya Haber Sitesi-Alanya haberleri, Alanya anketi, Alanya`nın beldelerinden haberler, siyasi haberler, magazin haberleri, köşe yazıları, Alanya ilanları, Alanya rehberi, Haberci
Sınırlar Arasında Pamuk'un nobeli
Banu Avar'la Dünya Düzeni CIA
Banu Avar'la Dünya Düzeni NATO
Banu Avar Dünya Düzeni Türkiye
Metin Çakar'dan Kum show performansı

Vekiller maraba mı ?
Alanya Haber Sitesi-Alanya haberleri, Alanya anketi, Alanya`nın beldelerinden haberler, siyasi haberler, magazin haberleri, köşe yazıları, Alanya ilanları, Alanya rehberi, Haberci
Keman Çalmak Aşk ister
Harekatın mimarı Ecevit değil, Erbakan
Bunu konuşalım'ın konuğu Numan Kurtulmuş
''KAN FARKI'' filmi geliyor ...
Domuz gribine karşı etkili doğal kürler

Yrd. Doc. Dr. Ahmet Aktürk
Arş. Gör. Furkan Baltacı
Mustafa Çakar
Gülsen Birdal

Alanya Anket
Tekrar Gazipaşa'ya Uçacağını duyuran Borajet konusunda fikriniz nedir
Fırsatçı olduğunu düşünüyorum
Ekonomik değil Biletleri pahalı
Uçuş personeli eğitimsiz
Fikrim yok
Kış dönemi uçuş yapmıyor
Her zaman bilet bulamıyorum
Süper Kusursuz Firma


Sonucu Görüntüle

Yeni Sayfa 1
Haber Kritik Alanya Emlak Alanya Rehber Alanya ilan Google Chrome Download Google Chrome Browser Spor Haberleri
Alanya Haber
Alanya Emlak Bookmark to: Digg Bookmark to: Technorati Bookmark to: Yahoo Bookmark to: Bookmark Tracker Bookmark to: Facebook Bookmark to: Mixx Bookmark to: Megite Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: Google Bookmark to: Indian Pad Bookmark to: Wirefan Bookmark to: Newsvine Bookmark to: Netvouz

Türkiye'nin internet yıldızları ödüllerini aldı





Küresel değeri olan web projelerini hayata geçirmek ve Türkiye’nin en büyük online proje bankasını oluşturmak amacıyla düzenlenen Webstar Türkiye yarışmasının ödül töreni 5 Kasım Perşembe günü İstanbul Conrad Oteli’nde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı (BTK) Tayfun Acerer’in katılımıyla gerçekleşti.


 


 


Türkiye’nin 81 ilinden tam 2814 fikrin başvurduğu yarışmada birinciliği Hakan Engin’in “Online Orkestra” fikriyle İzmir’den katılan Sinem Orçen ve “İnteraktif Uygulamalı Canlı Performans / Konser Platformu” fikriyle İstanbul’dan Güldeniz Akpolat paylaştı. Yarışmanın ikincisi yine İzmir’den “Recyourlife.com / Başkasının gözleriyle hayata bakmak, kendi hayatını kaydetmek” fikriyle Serkan Sülün olurken, üçüncülüğe Kayseri’den katılan Filiz Soylu’nun, “Yurt içinden ve yurt dışından alıcıların ülkemizden sezonluk arsa kiralayabilmelerini sağlayan web sitesi” fikri değer bulundu. Yarışmada ilk üçe girmeye hak kazanan fikir sahiplerine ödüllerini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hürriyet İnternet Grubu Pazarlama Müdürü Elif Bakiler ve Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Geliştirilmesinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz verdi.


 


Alın terine değil, akıl terine ihtiyaç var


 


MMI Türkiye ve Marketing Türkiye’nin organizatörü olduğu yarışmanın ödül töreninde açılış konuşması yapan MMI Türkiye Başkanı ve Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu, “Açılış konuşmasını yapmak bu defa zor olmadı. Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın internette bilişim hakkında söylediği sözleri aradım. Bakanımız aynen şöyle konuşmuş: ‘Türk milleti olarak bilişim teknolojilerine yatkın genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Alın terine değil, akıl terine ihtiyacımız var.’ Bu sözler yarışmanın düzenlenme nedenini çok iyi açıklıyor. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederim” dedi.


 


Daha sonra kürsüye gelen yarışmanın final jurisi başkanı Koç Bilgi Grubu Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu ise şunları söyledi: “10 yıl önce tedarik zinciri, 20 yıl önce üretim ve operasyonel verimlilik şirketlerin en önemli olgusuydu. Günümüzde ise birinci sırada müşteri hizmetleri var. Bu sonuca göre tüm ve kuruluşlar iş yapış modellerini Ar-Ge’den başlayarak internet bulutu etrafında toparlama sürecine girdiler. Bu sebeple yarışmaya proje gönderen herkesi kutluyorum. Önümüzdeki dönemde tüketicilerin iş dünyasıyla buluşacağı yaratıcı projeleri bekliyoruz.”


 


Acerer: IPV6 ve yerli arama motoru


 


Ödül törenine katılan BTK Başkanı Tayfun Acerer ise ICT sektöründe 1 yıl önce çıkan kanunla belirleyicinin tamamen Ulaştırma Bakanlığı olmasına karar kılındığını aktardı. Bu karardan sonra 270 olan yetkili işletme sayısının 335’e çıktığını söyleyen Acerar, bunun Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın sektöre verdiği önemi gösterdiğini ve bakanın sadece yarışmanın ödül törenine katılmak için Ankara’dan geldiğini belirtti. Bilişim teknolojilerinde ciddi teşvikler hazırlandığının altığını çizen Acerer, “Yakında IPV4’ten IPV6’ya geçiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız hızlandı. Ayrıca yerli arama motoru için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.


 


Bakan Yıldırım: Yarışmaya ilgi beni heyecanlandırdı


 


Ödül töreninde son olarak kürsüye çıkan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise Türkiye’nin her yerinden 2814 başvurunun olmasından dolayı büyük heyecan duyduğunu belirtti. “Türkiye’nin geleceği bilişimde ve bilişim gençlerde” diyen Bakan Yıldırım, büyük sermayelere ihtiyaç olmadan akıl teriyle küresel ekonomik değeri olan projelerin geliştirilebileceğini kaydetti. Günümüzde kurbanlık koyun satanların bile işlerini internete taşıdığını belirten Binali Yıldırım, sözlerini şu şekilde sürdürdü:


 


“İnternetin bulunmasıyla, Ay’a çıkılmasının tarihi aynı. İki bilim adamı bilgisayar üzerinden birbirlerine “Seni seviyorum” mesajı gönderebilmek için uzun süre uğraşmış ve sonunda başarmış. Ancak herkes Ay’a ayak basılmasını konuşmuş, kimse bu olayı önemsememiş. Ama bugün Ay’a ayak basan astronotların adını kimse hatırlamıyor ama internet hayat tarzımızı değiştirdi. Teknolojide en önemli sorun zihniyet ve mevzuat değişikliği. Daha yeni kanun yaptık ancak onun da yetersiz kaldığı yerler var. Yine yapacağız. Avrupa nüfusunun yüzde 60’ını bilgi işlem toplumu yapabildi. Çünkü nüfusu yaşlı. Bizim ise genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Ayrıca yaşlılarımız da yeniliklere açık. Bu yüzden artılarımızı katma değere dönüştürmek istiyoruz. Benim için yarışmaya katılan 2814 fikir de kazanmıştır. Önemli olan burada bende varım demekti. Bundan sonrada bu tarz düşünmeyi teşvik edici organizasyonları desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü geleceğin alın terinde değil, akıl terinde olduğuna inanıyoruz.”


 


Webstar Türkiye’nin birincileri 2500’er TL para ödülü, Turkcell’den 1’er Netbook, Hurriyet.com.tr’de projeleri hayata geçtikten sonra 10 milyon reklam gösterimi kazanırken, Sporx.com’dan 10 bin dolarlık proje tanıtma ve projelerinin ön yüz tasarımının ücretsiz gerçekleştirilmesi gibi fırsatlara sahip oldu. Yarışmanın ikincisi Turkcell’den VINN ile Hurriyet.com.tr’den 5 milyon reklam gösterimi ve yarışmanın üçüncüsü ise yine Turkcell’den VINN ile Hurriyet.com.tr’den 3 milyon reklam gösterimi kazandı. Ayrıca, yarışmada ilk 21’e kalan tüm finalistlere Inovent tarafında ücretsiz 20 saatlik iş planı hazırlanması ve yatırımcı bulma eğitimi verilirken, finale kalmaya hak kazanan fikir sahipleri fikirlerini hayata geçirecek yatırımcılarla tanışma, kariyer, işe girme, uluslararası platformlara açılma ve sektör tarafından tanınma gibi çeşitli fırsatlara da ilerleyen zamanda sahip olacak.


 


Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, İnternet Kurulu, Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği, Türkiye Bilişim Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Bahçeşehir Üniversitesi, MMI Türkiye ve Marketing Türkiye Dergisi tarafından düzenlenen Webstar Türkiye’ye Turkcell ve ReklamZ resmi sponsor olarak katıldı. Ayrıca, yarışmaya CNNTurk.com, Ericsson, Hürriyet.com.tr, Webrazzi, beZoone, CNN Türk, Code, Fida Film, İnovent, Mynet, Sadece Hosting, SporX, Starcom MediaVest, TeknoSA, Webgirişim ve Mese İletişim gibi kuruluşlar da gönüllü olarak destek verdi.





Haber Okunma:1712         Haberi Ekleyen:alanya haber         Haber Tarihi:2009-11-06 05:42:55


Haber Etiketleri:

Türkiye'nin internet yıldızları ödüllerini aldı bülteni . | Türkiye'nin internet yıldızları ödüllerini aldı haberi . | Türkiye'nin internet yıldızları ödüllerini aldı Haberleri . |












Untitled web-page
Tüm Yorumlar - Yorum Ekle
Yeni Sayfa 1

Alanya Haber Sitesi
Alanya haberleri, Alanya anketi, Alanya`nın beldelerinden haberler, siyasi haberler, magazin haberleri, köşe yazıları, Alanya ilanları, Alanya rehberi, Haberci
http://www.alanyahaber.com
Alanya Haber © 2009 - AlanyaNet Internet Hizmetleri - İletişim - Tel : 0 242 514 22 96 - e-mail : alanyahaber@alanyahaber.com