ihale rekabet şartları oluşmadan yapıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Konyaaltı Sahil Projesi ihalesine ilişkin CHP’nin “yalan söylediği” iddialarına yanıt verdi....

Yayınlanma:
ihale rekabet şartları oluşmadan yapıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Konyaaltı Sahil Projesi ihalesine ilişkin CHP’nin “yalan söylediği” iddialarına yanıt verdi. İhaleye ilişkin tüm gerçeklerin ortada olmasına karşın Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in konuyu saptırmaya çalıştığını belirten Budak, “Biz ısrarla ihalenin rekabet şartları oluşmadan yapıldığını söylüyoruz. Bu nedenle Antalya’da herkesin sonucunu bildiği bir ihale oldu diyoruz. Ama Sayın Başkan buna cevap veremiyor, yalan söylüyorlar diye geçiştirmeye çalışıyor. Bu ihalede rekabet şartları oluştu mu oluşmadı önce sen ona cevap ver” dedi.

Budak, daha sonra şunları söyledi:

“Aslında Sayın Başkan’ın yaptığı açıklama bile adeta bir itiraf niteliği taşıyor. Başından beri biz diyoruz ki ihalenin teknik şartnamesi ihaleye katılacak firma sayısını mümkün olduğunca kısıtlar şekilde hazırlanmış. Birilerini tarif eder gibi hazırlanmış. Oysa Başkan diyor ki ‘sadece Antalya’dan bu ihaleye 15 – 20, Türkiye genelinden ise 40 – 50 firma katılabilirdi.’ Şimdi soruyorum nerede bu firmalar? Madem dediğiniz gibi çok sayıda firma var neden ihaleye katılmadılar? Niçin ihaleyi alan iş ortaklığı dışında, bir tane bile firma katılıp ihaleye teklif vermedi? İhalenin gerekli rekabet koşullarında yapılıyor olması sizin sorumluluğunuzda değil midir? Herkes görüyor ki iftira ve yalan söylemleri gerçekleri ortadan kaldırmıyor. Mızrak çuvala sığmıyor”

Başkan Türel’in, “Konyaaltı Sahilinin tamamı halka açık” sözlerine de değinen Budak, “Eğer Sayın Başkan’ın dediği gibi olacaksa buna en çok biz seviniriz. Ancak Büyükşehir Belediyesi projeyi incelememize olanak tanımıyor. Proje ile ilgili oluşturulan komisyonda Konyaaltı Belediyesi temsilcilerine yer verilmiyor. Neden projeyi bizden kaçırıyorsunuz? İncelememize izin vermiyorsunuz? Ondan sonra da sadece sizin sözlerinize inanmamızı istiyorsunuz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet