İzmir Tabip Odası’ndan “Kadro” İsyanı

İzmir Tabip Odası, mevzuata, yargı kararlarına ve bilimsel teamüllere aykırı olan, bilimsel amaçlara hizmet etmeyen, objektif ve denetlenebilir nitelikte olmayan, kişiye özgü, adayı tanımlayan şartları taşıyan kadro ilanlarının...

Yayınlanma:
İzmir Tabip Odası’ndan “Kadro” İsyanı

İzmir Tabip Odası, mevzuata, yargı kararlarına ve bilimsel teamüllere aykırı olan, bilimsel amaçlara hizmet etmeyen, objektif ve denetlenebilir nitelikte olmayan, kişiye özgü, adayı tanımlayan şartları taşıyan kadro ilanlarının iptal edilmesi için talepte bulundu.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, 20.05.2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 240 öğretim üyesi kadro ilanının, tıp alanına ilişkin kadro ilanları incelendiğinde, ilanda yer alan birçok koşulun kanuna ve YÖK talimatlarına aykırı olduğunu, bilimsel gelişmeyi amaçlayan, denetlenebilir ve objektif ölçütler olmaktan uzak olduğunu ve bir kişiyi tarif eder nitelikte olduğunu iddia etti.
Bu kadro ilanları içinde çok sayıda kişiye özel kadro ilanı olduğunu savunan İzmir Tabip Odası, söz konusu olan ve dikkat çeken niteliklerin birkaç tanesini şu şekilde sıraladı:

“• Ramazan ayında obestatin hormonu düzeyleri konusunda çalışması olmak.(İç Hastalıkları)
• Onkoloji alanında yoğun olarak çalışan göğüs hastalıkları uzmanlarının ötanaziye yaklaşımını içeren çalışması olmak (Göğüs Hastalıkları)
• Akrep venomunun gebeler ve yavruları üzerinde etkileri konusunda deneysel çalışması olmak. (Kadın Hastalıkları ve Doğum)
• Altın nano parçacıklarının düşük şiddette lazer etkisi altında hidatik kist protoskoleksleri üzerine etkisi konusunda çalışması olmak.(Genel Cerrahi)”

Konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Tabip Odası, açıklamasında, “Tıp eğitiminin niteliğini, tıp alanında yapılacak bilimsel çalışmaların düzeyini, tıpta uzmanlık eğitimini ve tıp hizmetini doğrudan etkileyen bu uygulamalar, bir bütün olarak bilimsel liyakate, bilimsel gereklere ve teamüllere aykırıdır. Yüksek Öğretim Kurulu ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü’ne bu konuda bir yazı gönderilerek mevzuata, yargı kararlarına ve bilimsel teamüllere aykırı olan, bilimsel amaçlara hizmet etmeyen, objektif ve denetlenebilir nitelikte olmayan, kişiye özgü, adayı tanımlayan şartları taşıyan kadro ilanlarının iptal edilmesini talep ettik” ifadesini kullandı. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet