Kahveci : “KPDK Sorunlara Çare Olmadı”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun (KPDK) sorunların çözüldüğü bir yer olması gerektiğini söyledi. Kahveci, “KPDK 14 defa toplandı ama sorunlara çare olmadı” dedi.Kamu Personeli...

Yayınlanma:
Kahveci : “KPDK Sorunlara Çare Olmadı”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun (KPDK) sorunların çözüldüğü bir yer olması gerektiğini söyledi. Kahveci, “KPDK 14 defa toplandı ama sorunlara çare olmadı” dedi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda kamu çalışanlarının sorunlarını dile getirdiklerini belirten Kahveci, “Yılda iki defa, Kasım ve Mart aylarında yapılması zorunlu olan KPDK toplantısını bu yılı bitirirken ancak yapabildik. Ne yazık ki o da bir sonuç doğurmamaktadır. Yıllardan beri KPDK toplantıları için bir araya geliyoruz, yetkili sendikalar sadece taleplerini okuyor ve toplantı sona eriyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Burası bir zorunluluğu yerine getirme yerine dönüşmemelidir. Bu masanın işlevi ve özelliği mutlaka artmalıdır. Milyonlarca insan bu masadan çıkacak sonuçları heyecanla beklerken, sonuçsuz toplantıların bir anlamı olamaz. Bu masa sorunların çözüldüğü yer olmalıdır. 14 defa toplandı KPDK ama sorunlara çare olmadı. Bundan sonraki toplantılarda gündemli olarak toplanalım, tartışalım, müzakere edelim ve dışarı çıkınca bizden haber bekleyen insanlara müjdeler verelim. 4688 sayılı kanunun yeniden revize edilmesi yönünde bir çalışma yapılması lazım. Grev ve siyaset hakkı, hakem kurulunun yapısı, yönetime katılma hakları konusunda adamlar atılmalı. Türkiye Kamu-Sen bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir” dedi.

KAHVECİ: SORUNLARIMIZA DERMAN OLACAK MEMUR PAKETİNİN ÇIKMASI HUSUSUNDA ISRARIMIZDAN VAZGEÇMEYİZ

Bir memur paketi üzerine çalıştıklarını kaydeden Kahveci “Kamu çalışanlarının sorunlarını kapsayacak bir memur paketi hazırlanarak TBMM gündemine getirilmesi noktasında ısrarcıyız ve bu konuda temas ve çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk hanımefendiye ziyaretimizde de bunu gündeme getirdim. Memur paketi çözüm bekleyen bir çok konuyu rahatlıkla halledebilecek ve çalışanların yüzünü güldürecektir. Biz bu paketin içinde, tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılmasını istiyoruz. Çalışırken aldıkları maaşları emekliye ayrılınca alamayan ve mağdur olan insanların sorunu çözülsün istiyoruz. 3600 ek gösterge konusunda sayın Cumhurbaşkanının sözü var ve insanlar umutla bekliyor. Sadece dört meslek gurubu değil tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir adım atılmalı ve verilen söz yere düşürülmemeli. Biz bu konuda çalışmamızı yapıp TBMM’ye verdik. Bu çalışma üzerinden gayet hakkaniyetli bir ek gösterge düzenlemesi yapılabilir” diye konuştu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet