Manisalı Baysal, KOSGEB Desteğiyle Yeni Pizza Markası Yarattı

Manisalı girişimci Semra Baysal (45), KOSGEB desteği ve banka kredisi sayesinde yiyecek sektöründe ‘Cizza’ isimli yeni bir marka yarattı.Manisa’da evinde börek, tatlı yapıp satan Semra Baysal (45) isimli kadın girişimci, hizmet...

Yayınlanma:
Manisalı Baysal, KOSGEB Desteğiyle Yeni Pizza Markası Yarattı

Manisalı girişimci Semra Baysal (45), KOSGEB desteği ve banka kredisi sayesinde yiyecek sektöründe ‘Cizza’ isimli yeni bir marka yarattı.

Manisa’da evinde börek, tatlı yapıp satan Semra Baysal (45) isimli kadın girişimci, hizmet sektöründe bulunmak amacıyla KOSGEB’e başvurdu. KOSGEB’ten aldığı uygulamalı girişimcilik belgesi ile Yunusemre ilçesinde bulunan Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşısında ablası Zeliha Yontan ile birlikte KOSGEB desteği ve bankadan aldığı krediyle Cizza isimli bir işyeri açtı. Burada pizza, börek, tatlı, pişi yapıp satıyor. Evlerden gelen siparişleri de yapıyor. Baysal, KOSGEB’ten 2 yılın sonunda 55 bin liralık hibe desteği alacak.

ÖNCEDEN EVDEN YAPIP SATIYORDUM

Uzun zamandır hizmet sektöründe yer almak istediğini vurgulayan Semra Baysal, “Evden yapıp satıyordum. Sipariş üzerine evden yemek yapıyordum, tatlı-tuzlu, börek yapıp satıyordum. Ne isteniyorsa onu yapıp satıyordum. Sonra kendime bir mekan açmayı istiyordum. Fabrikayı bıraktın sonra ablamla beraber işyeri açmayı düşündük. Biz birlikte bu işi yapabiliriz dedik. Ve KOSGEB’e başvurduk. Uygulamalı girişimcilik kursunu bitirdim. Sonra bankadan kredi aldım. Onunla başladım. KOSGEB de desteğini verince işyerini açtım. KOSGEB açılışımızdan sonra 5 bin lira verecek. Yılımı tamamladığım zaman 25 bin verecek. İkinci yılı tamamlayınca da bir 25 bin lira daha alacağız. Burası 1,5 ay oldu açılalı. Burada pizza, çiğ börek, ev böreklerimiz var. Pişi yapıyoruz, patso yapıyoruz. Makarna günümüz var. Sabahları çorba çıkarıyoruz. Günlük bir çeşit tatlı çıkarıyoruz” dedi.

EVLERE SİPARİŞ DE GÖNDERİYORUZ

Vatandaşlardan gelen tepkilerin çok olumlu olduğunu dile getiren Baysal, “Bir gelen tekrarına geliyor, beğendiğini iletiyor. Başkalarına tavsiye ediyor. Bu bizim için artı diye düşünüyorum. Evlere de sipariş gönderiyoruz. 1 gün önceden aradıklarında siparişlerinizi hazırlayabiliyoruz” diye konuştu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet