Öğretmen Maaşı 4 Bin, Bekçi Maaşı 5 Bin TL

Bekçi maaşları hakkında tartışmalar sürüyor. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 9/1 derecedeki bir öğretmenin maaşının 4.106 TL, lise mezunu bir bekçinin maaşının 5.071 TL olduğuna dikkat çekti.Başkan Geylan,...

Yayınlanma:
Öğretmen Maaşı 4 Bin, Bekçi Maaşı 5 Bin TL

Bekçi maaşları hakkında tartışmalar sürüyor. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 9/1 derecedeki bir öğretmenin maaşının 4.106 TL, lise mezunu bir bekçinin maaşının 5.071 TL olduğuna dikkat çekti.

Başkan Geylan, “Yeni göreve başlayacak lise mezunu bekçimize 5.071 TL maaş öngörülüyorsa; devletimiz, en düşük dereceli memurumuzun maaşını 5.071 TL olarak belirlemiş demektir. O halde Hükümetin yapması gereken, bu taban maaş üzerinden kamu çalışanlarının ücretlerinin güncellenmesidir” dedi. Geylan, şunları söyledi ; “TBMM’deki tasarıya göre lise mezunu bekçi 5.071 TL (EGM’nün açıklamasına göre de halen görevdeki lise mezunu bekçi 4.527 TL) maaş alıyor. 9/1’ndeki bir öğretmen, 1/4’ündeki öğretmenimiz ise 4.761 TL maaş alıyor. Buradaki gerçek sorun, bekçilerimizin ÇOK alması değil öğretmenlerimizin AZ almasıdır. Aslında kamuoyunun ve kamu yöneticilerinin buraya yoğunlaşması gerekir. Türkiye Kamu-Sen AR-GE’nin Aralık ayı TÜİK verilerine göre yaptığı araştırmaya göre; dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 6.897,93 TL oldu. Yani kamu çalışanlarının neredeyse tamamı yoksulluk sınırının altında maaş alıyor. Ayrıca şu da bir gerçektir ki; TBMM’deki tasarıda yeni göreve başlayacak lise mezunu bekçimize 5.071 TL maaş öngörülüyorsa; devletimiz, en düşük dereceli memurumuzun maaşını 5.071 TL olarak belirlemiş demektir. O halde Hükümetin yapması gereken, bu taban maaş üzerinden kamu çalışanlarının ücretlerinin güncellenmesidir” (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet