Polis Merkezi Amirliği Törenle

Antalya Adalet Sarayı’ndaYeni Polis Merkezi Amirliği Törenle Hizmete AçıldıGünde ortalama (8.000) kişinin giriş-çıkış yaptığı Antalya Adalet Sarayında; görülen davalarda tarafların karşı karşıya gelmesinden kaynaklı...

Yayınlanma:
Polis Merkezi Amirliği Törenle

Antalya Adalet Sarayı’ndaYeni Polis Merkezi Amirliği Törenle Hizmete Açıldı

Günde ortalama (8.000) kişinin giriş-çıkış yaptığı Antalya Adalet Sarayında; görülen davalarda tarafların karşı karşıya gelmesinden kaynaklı zaman zaman fiili mukavemetlerin yaşanması, adliye binası içi ve eklentilerinde güvenliğin sağlanması, meydana gelebilecek olaylarla ilgili önleyici ve adli kolluk işlemlerinin daha hızlı ve etkili bir şekilde yerine getirilebilmesi amacıyla, kuruluşu yapılan C Tipi Adliye Polis Merkezi Amirliği 12 Şubat günü Antalya Valisi Sayın Münir KARALOĞLU ile Tugay ve Garnizon Komutanı P.Alb. Tahir SAVRAN, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Abdurrahman YILMAZ, C. Başsavcısı Ramazan SOLMAZ, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Orhan ÖZDEMİR, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza CAN, İl Emniyet Müdürü Celal UZUNKAYA, ilimizin diğer protokol üyeleri ve basın mensuplarının katılımları ile düzenlenen bir törenle açılmıştır.

Açılış töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Celal UZUNKAYA; “Günde ortalama 8000 civarında vatandaşın giriş çıkış yaptığı Antalya Adalet Sarayında bu güne kadar Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü ile Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince koordineli olarak ifa edilen görevin daha güvenli ve etkili bir şekilde yürütülmesi, Adliye içi ve çevresinde meydana gelebilecek güvenlik ve asayiş olaylarının önlenmesi, hem Adliyeye gelen ve hem de Adliyede çalışan kişilerin güvenliğinin sağlanması amacıyla Adalet Sarayı içerisinde C Tipi Polis Merkezi Amirliği’nin açılmasının planlandığını ve Bakanlık Makamının Onayı ile de kuruluşunun sağlandığını, Antalya C. Başsavcılığının destek ve katkılarıyla (70) m² alan içerisinde (2) oda ve (2) odalı nezarethane olacak şekilde toplam (65) personel ile bugün faaliyete geçirildiğini” belirterek emeği geçenlere ve katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etmiş, ayrıca hem Adliye ve hem de Emniyet Teşkilatına hayırlı olmasını dilemiştir.

Açılış töreninde konuşan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan SOLMAZ konuşmalarında; Antalya Adalet Sarayında verilen hizmetin daha kaliteli yürütülmesi için Cumhuriyet Savcıları ile birlikte yoğun çalışmalar yürüttüklerini, vatandaşlarımızın işlemlerini kolaylaştırmak ve güvenlik önlemlerini en iyi seviyeye çıkarmak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ile de müşterek çalışmalar yaptıklarını, Adalet Sarayında bugün açılan Polis Merkez Amirliğinin de bunlardan birisi olduğunu, her konuda olduğu gibi bu konudaki işbirliği ve desteklerinden dolayı Sayın Valimize ve İl Emniyet Müdürümüze teşekkür ettiğini ifade ederek, Polis Merkez Amirliğinin Adliye ve Emniyet Teşkilatı çalışanlarına hayırlı olmasını dilemiştir.

Antalya Valisi Sayın Münir KARALOĞLU da yaptığı konuşmada; Hizmet sunulan yerlerin kalitesinin vatandaşa verilen değerin de bir göstergesi olduğunu, günde 10 bine yakın giriş çıkış yaşanan ve birlerce çalışanı ile Antalya’nın en yoğun insan sirkülasyonunun olduğu yerlerden biri olan Adalet Sarayı’nın ek binaları ve çevresi ile büyük bir Kampüse dönüştüğünü, genelde gazetelerin 3. Sayfalarını Adliye civarındaki kavgaların oluşturduğunu, bugüne kadar ilimizde pek yaşanmayan bu tür olayların bundan böyle de yaşanmamasını arzu ettiklerini, hem binaların, hem vatandaşların, hem de çalışanların güvenliğinin çok önemli olduğunu, artık bunu da Adliye içerisinde açılan Polis Merkezinin yürüteceğini ifade ederek, Polis Merkezinin Emniyet Teşkilatına, Adliye çalışanlarına ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni etmişlerdir.

Protokol ve davetliler ile birlikte kurdelası kesilerek açılışı yapılan Polis Merkezi Amirliği gezilmiş, Denetim Defteri Sayın Valimiz tarafından yazılarak tören sona ermiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet