Proje Okul Tartışması

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, proje okullarına yapılan 940 müdür atamasının 829’un bir sendika üyesi olduğunu belirtti.Proje okullarına yapılan yönetici atamalarının bir kritere bağlı...

Yayınlanma:
Proje Okul Tartışması

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, proje okullarına yapılan 940 müdür atamasının 829’un bir sendika üyesi olduğunu belirtti.

Proje okullarına yapılan yönetici atamalarının bir kritere bağlı olmadan sadece Bakan onayı ile gerçekleştiğine vurgu yapan Şahindoğan, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a bir kez daha çağrıda bulunuyor; kurumlarımızı tahakküm altına alan, eğitim çalışanlarını mensubiyetleri üzerinden ayrıştıran ve kutuplaştıran yapılara karşı cesaretle tavır geliştirmesini talep ediyoruz. Bu okullarda Yönetici Atama Yönetmeliğine tabi olmalıdır ve taşra teşkilatındaki çeteler bu okullardan ellerini derhal çekmelidir” dedi.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN AİLE DRAMI

Ücretli ve sözleşmeli öğretmenliğin de kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Şahindoğan, “Öğretmenler odasında üç farklı türde öğretmen istihdam ediliyor olması Türkiye’nin bir ayıbıdır. Öğretmen istihdamında mülakat yöntemi kaldırılarak, tüm öğretmenler sadece kadrolu olarak alınmalıdır. Eğitimde verimlilik ve kaliteyi artırmanın yolu budur” diye konuştu. Sözleşmeli öğretmenlerin yaşadığı aile dramına vurgu yapan Şahindoğan, “Anayasa’nın ailenin korunması ve çocuk hakları başlıklı 41’inci maddesinde; ‘Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar’ der. Ancak yapılan uygulama ile Anayasa ihlal edilmektedir. MEB artık bu ailelerin feryadını duymalı ve öğretmenleri eşleri ve çocukları ile birleştirmelidir” diye konuştu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet