“Sağlık Hizmetine Ulaşmak İçin Nüfus Cüzdanı Yeterli Olmalıdır”

Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklamada, prim borcu olan vatandaşların yıl sonuna kadar sağlık hizmetinden faydalanması uygulamasıyla sorunun çözülmediği belirtildi. Birliğin duyurusunda prim ödeyemeyenlerin sayısının...

Yayınlanma:
“Sağlık Hizmetine Ulaşmak İçin Nüfus Cüzdanı Yeterli Olmalıdır”

Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklamada, prim borcu olan vatandaşların yıl sonuna kadar sağlık hizmetinden faydalanması uygulamasıyla sorunun çözülmediği belirtildi. Birliğin duyurusunda prim ödeyemeyenlerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Resmi Gazete’de 7 Ocak 2020 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, prim borcu olan yurttaşlar için sağlık hizmetinden yararlanabilme süresi 2020 yılı sonuna kadar uzatıldığı hatırlatıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Türkiye’de prim ödeyemeyenlerin sayısının da her geçen yıl arttığına ve her geçen yıl daha çok sayıda yurttaşın sağlık sistemi dışında kaldığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin bu sorunun kalıcı çözümünü sağlamadığına ve yurttaşların onurunu incitici durumlar yaratıldığına işaret eden TTB Merkez Konseyi, sağlık hizmetlerinin evrensel bir yurttaşlık hakkı olduğunu hatırlatarak, “Her sene sonuna doğru insanların kaygılarını bile bile artırmaya, zor durumda olduklarını yüzlerine vurup, ülke geneline ilan etmeye son verilmelidir. Bu sorunu insan onuruna yakışır bir biçimde çözebilmenin tek bir yolu var; “sağlık hizmetine ulaşmak için nüfus cüzdanı yeter!” açıklamasını yaptı. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet