Sosyal projelerle ilgili

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mustafa Tuna, kadınların iş gücüne katılımı, mesleki eğitim okulları ile gençler, kalfa ve çırakların spora teşvik edilmesiyle ilgili yapacağı istihdam ve sosyal projelerle ilgili...

Yayınlanma:
Sosyal projelerle ilgili

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mustafa Tuna, kadınların iş gücüne katılımı, mesleki eğitim okulları ile gençler, kalfa ve çırakların spora teşvik edilmesiyle ilgili yapacağı istihdam ve sosyal projelerle ilgili yapacağı çalışmaları açıkladı.

Kadınların iş gücüne katılımını arttırmak amacıyla bir dizi teşvik politikaları uygulayacaklarını söyleyen Tuna, kadınların daha aktif ve etkili rol oynamaları için kadınlara özel mesleki yeterlilikleri sağlanıp, serbest girişimci ve iş piyasasına dahil edeceklerini belirtti. Tuna, “İşsiz yetişkinler, ev hanımları, emekliler gibi aktif çalışma hayatının dışında olan kişilerle ve herhangi bir sebepten dolayı iş hayatının dışında kalan kadınlara hayat boyu öğrenme kursları verilerek bu kişilerin iş hayatına dahil olmalarını sağlayacağız. “dedi.

“MESLEKİ OKULLARDA İŞ GARANTİLİ ELEMEN YETİŞTİRECEĞİZ”

Gençlerin uygun meslek seçimine rehberlik yapmak ve işe yerleştirmek amacıyla Mesleki Eğitim kursları açacaklarını söyleyen ALTSO Başkan Adayı Mustafa Tuna, bu proje ile hem işsizliğin önüne geçeceklerini hem de usta-çırak ilişkisinin devamlılığını sağlayacaklarını açıkladı.

Sektörde yaşanan ara-nitelikli elemen sıkıntısını gidermek için mesleki okullar açıp kurslar düzenleyeceklerini belirten Tuna şunları söyledi: “Özellikle turizm sektöründen sonra sanayide yok olan çırak olgusunu mesleki kurslarla gidermeyi hedefliyoruz. Alanya’da turizm sektörünün albenisinden dolayı gençler sanayiyi tercih etmiyor. Çocuklarımızın ilköğretim sonrası meslek okullarını tercih etmeleri için teşvik edici iş garantili çalışmalar yapacağız. Kurslar vasıtasıyla beceri edindirmeyle ara-nitelikli elemen sıkıntısını gidereceğiz. Üniversitelerimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapılacak çalışmalarla hem ara eleman sorununa çözüm bulacağız hem de gençlerimizin meslek ve iş sahibi olmaları için çalışacağız. Gençlerimiz için barınma ve konaklama imkanı oluşturulacak kursların yanında gençlerimizi sosyal ve kültürel açıdan geleceğe hazırlayacağız. Böylece çırak, kalfa ve usta ilişkisini de devam ettirmiş olacağız.” dedi.

GENÇLER, KALFA VE ÇIRAKLAR SPORA TEŞVİK EDİLECEK

“Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözünden hareketle Başkan Adayı Tuna, gençler, kalfa ve çırakların sporla iç içe olmaları içinde bir dizi projeler geliştirdiklerini belirtti.

Tuna, “Gençler geleceğimizdir” sloganıyla oda üyelerinin yanında çalışan kalfa ve çırakların yanı sıra okul yönetimlerinin belirleyeceği ortaokul ve lisede eğitim gören en başarılı üç öğrencinin, sosyal imkanlardan faydalanması, kötü alışkanlıklardan uzak durması amacıyla spora teşvik edileceğini kaydetti.

Tuna konuşmasına söyle devam etti: ”Alanyaspor’dan hedef olarak 500 adet kombine alınarak, başarılı öğrenci kalfa ve çıraklara hediye edileceğiz. Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında gençlerin her türlü sporda aktif rol almasını sağlayacağız. Alanya’da başta belediye olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılacak protokollerle spor tesislerine yapılacak yatırımlarla sportif hareketliliği yaygınlaştırıp, spor kültürünün tabana yayılmasını sağlayacağız. Ayrıca her yaştan insanın spor yapma alışkanlığını kazandırmak hedeflerimiz arasında yer almaktadır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet