Terim : “Ben İşin Kolayını Değil Zorunu Seçiyorum”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Futbol Takımının UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu altıncı haftasında oynayacağı Paris Saint-Germain maçı öncesi son antrenmanda Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.Teknik...

Yayınlanma:
Terim : “Ben İşin Kolayını Değil Zorunu Seçiyorum”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Futbol Takımının UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu altıncı haftasında oynayacağı Paris Saint-Germain maçı öncesi son antrenmanda Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Fatih Terim’in açıklamaları şu şekilde:

“Grupta istediğimizi yapamadığımız bir gerçek. Açıkçası taraftarımızı da çok mutlu edemedik. Belki Club Brugge maçında son dakikada o golü yemesek Avrupa Ligi’ne gidebilirdik. Bu bile tatmin etmezdi. Bir nebze gönüllere bir su serpmiş olurduk Avrupa Ligi’ne devam etmekle. Dünyanın en büyük organizasyonunda dünyanın en büyük takımlarından ikisinin grubuna düştük. Maalesef şu son 3-4 ayda olanlar arşive girmeli ve kayda geçmeli, o sıkıntılı zamanlardan bir tanesi. Böyle durumlarda ilk önce teknik adam gündeme gelir. Tercihler, fizik, konsantrasyon tartışılır, geçmiş yıllardaki oyun anlayışıyla kıyaslanır. Sonra oyuncular tartışılır. Verilen şansı değerlendiremiyor, kendini gösteremiyor, bu kalitede değil denir. Üçüncü de yönetim eleştirilir. Kadronun derinliği ve kalitesi sorgulanır. Ama bu işin kolay kısmı, en kolay kısmı da şudur: Bu üçünden birini seçersiniz ve bedelini ona ödetirsiniz. Ama ben işin kolayını değil zorunu seçiyorum. Yani bir yandan finansal olarak toparlanmaya giderken diğer yandan daha aç, istekli, dönüşü olabilen, diri, genç oyunculara yatırım yapmalıyız diye ısrarla söylüyorum. Çünkü tablo gösteriyor ki biz bu sıkıntıyı iki sene daha çekeceğiz. Ama birtakım zorlukları böyle aşabiliriz. Ben Galatasaray’ın günlük konusunu, mevcut, yakın zamanı düşünürken aynı zamanda ilerisini de büyük resmi de görmek zorundayız diyorum. İşin zorunu seçip orayı görmeyi yeğliyorum. Bunu uygulamayı nasipse düşünüyorum. Geçen yıl ve bu yıl olan kısıtlamalar, gelecek iki sene de var. Demek ki aynı tablo sürecek. O yüzden büyük resim bana bunu gösteriyor. Sizin için büyük olan rakamlar, Avrupa’da normal, hatta düşük. Makas açıldı derken bunu söylemeye çalışıyorum. Yoksa her yerde çıkar oynarsınız. Sonuçta en kötü kaybedersiniz, canınız verecek haliniz yok. Ayrıca hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor, belli bir skorla da başlamıyor. Mbappe’ler, Cavani’ler, Icardi’ler, Mouting’ler, Neymar’lar, Di Maria’larla bir şeyleri anlatmak da, ifade etmek de, maç öncesi favori demek de kolay. Bunlara itirazımız yok. Ama böyle denk mücadeleler olmuyor. Buna rağmen takımımdan benim bir tek isteğim Galatasaray’ın ilkesine, sonuç ne olursa olsun mücadele etmeye ve mücadele etmekten vazgeçmemeye uygun şekilde oynamaları. Bunu söyledim, yarın da söyleyeceğim. Yoksa Real Madrid veya PSG’ye kaybettiniz diye kimse size bir şey söylemez. Bu gerçekle hareket edip Avrupa’nın göbeğinde oynayacaksınız. Biz böyle maçları oynadık, yine oynayabiliriz. Nasıl kaybederlerse kaybetsinler, o mücadeleyi göstersinler.”(BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet