Tire Birlikte Okuyor

Tire Kaymakamlığı, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tire Kitap Kurdu Derneği iş birliği ile hazırlanan Birlikte Okuyoruz Tire projesi Tire Kurtuluş ve 4 Eylül ilkokullarında ilçe protokolünün katılımı ile başladı.Öğrencilere...

Yayınlanma:
Tire Birlikte Okuyor

Tire Kaymakamlığı, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tire Kitap Kurdu Derneği iş birliği ile hazırlanan Birlikte Okuyoruz Tire projesi Tire Kurtuluş ve 4 Eylül ilkokullarında ilçe protokolünün katılımı ile başladı.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında ilçedeki ilk, orta ve liselerde haftada bir gün bir ders saatinde ‘Birlikte Okuma’ gerçekleştirilecek. Birlikte Okuyoruz Tire projesi kapsamında Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Salih Sungurtekin, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Murat Kaptan, Ticaret Odası Meclis Üyesi Saadet Şengök ve Tire Kitap Kurdu Derneği Başkanı Ece Öztabak öğrencilerle bir araya geldi.

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI İLKOKULDA KAZANILMALI

Öğrencilerle birlikte aynı sınıfta öğrencilerin sıralarına oturarak birlikte kitap okuyan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu “Kitap okumanın bir ödev bir zorunluluk olmadığını düşünüyorum. Çocuklarımızın da bizlerin de keyifli zaman geçirmek için kitap okuması gerektiğini düşünüyorum. Nasıl bir film izlerken bir oyunu oynarken keyif alıyorlarsa çocuklarımız kitap okurken de keyif almalılar ve hayatları boyunca kitap okumalılar. Kitap okumak hayatı anlamak ve öğrenmek için çok önemli. Çocuklarımızın bu alışkanlığı kazanmalarında okullarımızın büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Özellikle ilkokul çağından itibaren kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmamız gerekiyor” dedi. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Çocuklarımızla olmaktan mutluluk duyduk. Okuma etkinliği önemli bir etkinlik. Konuşulanın anlaşılmasında okumanın büyük faydası olduğunu düşünüyorum” dedi.

ANLAMLI BİR ETKİNLİK

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, “Anlamlı bir etkinlik. Okuma konusunda toplumda farkındalık yaratmak için proje başlattık birlikte okuyorum. Bu etkinliğimiz dönem boyunca okullarda devam ettirilecek. Etkinliğimiz ortağı kitap kurdu derneği. Projenin bir ayağında öğrenciler, öğretmenler çalışanlar diğer ayağında da veliler olacak. Dönem boyunca yapılan etkinlikleri hep birlikte değerlendireceğiz. Umarım okuyan bir tire okuyan bir ülke oluruz” şeklinde konuştu. Projenin mimarı Tire Kitap Kurdu Derneği Başkanı Ece Öztabak, “Birlikte Okuyoruz Tire kampanyasını Milli Eğitimin Sosyal Projeler Birimi ile yürütüyoruz. Çocuklarımızın daha güzel geleceğe sahip olması için eğitim alanında daha güzel yerlere gelmesi için başlatılan proje. Bu kampanyada öğretmenler, öğrenciler, personel ve velilerle birlikte yürütülen bir proje” dedi. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet