Toplu Ulaşımda Kamera Sistemi Uygulaması 2020 Sonuna Ertelendi

Toplu taşıma araçlarında kullanılması gereken kamere sistemi uygulamasının 2020 yılı sonuna kadar uzatılmasını olumlu bulduklarını ifade eden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Taşımacı...

Yayınlanma:
Toplu Ulaşımda Kamera Sistemi Uygulaması 2020 Sonuna Ertelendi

Toplu taşıma araçlarında kullanılması gereken kamere sistemi uygulamasının 2020 yılı sonuna kadar uzatılmasını olumlu bulduklarını ifade eden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Taşımacı esnafının yeni yılla birlikte yürürlüğe girecek bazı zorunluluklardan kaynaklanan sorunlarına ilişkin ilgili Bakanlarımız nezdinde bizzat yapılan girişimler neticesinde, uygulanmanın zamana yayılması ve esnafımızın bir nebze de olsa nefes alması sağlanmıştır” dedi.

“TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KAMERA ZORUNLULUĞU ERTELENDİ”

Şehir içinde toplu taşımacılık yapan araçlarda kayıt yapabilen ön, dış ve araç iç kamera bulundurulması zorunluluğuna ilişkin kararın 31 Aralık 2020 yıl sonuna kadar ertelenmesinin şehir içi toplu taşımacılık yapan şoför esnafı adına sevindirici olduğunun altını çizen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Yerel yönetimlerce (UKOME veya İl Trafik Komisyonları) kararı alınmış ancak halen uygulamaya geçilmemiş veya karar alınarak uygulanması için belirli tarihe kadar süre verilmiş illerde ivedilikle karar alınarak gerekli düzenlemenin yapılması istenmiş ve faaliyete geçirilmesi konusunda 31.12.2019 tarihine kadar süre verilmişti. Son düzenleme ile yürütmenin tarihi 31 Aralık 2020’ye kadar ertelenmiştir” diye konuştu.

“ESNAFIMIZIN TALEPLERİ DİKKATE ALINMALIDIR”

Konu ile ilgili olarak Oda, yönetici ve üyelerden yazılı ve şifahi bilgilere göre çoğu il ve ilçede gerekli teknik altyapının (cihaz standardı, depolama, bilgilendirme, raporlama vb. gibi.) gerekli donanımın hazır olmadığı bilgisini aldıklarını anlatan Apaydın, “Cihaz temininde güçlüklerle karşılaşılıyor. En önemlisi bu cihazların daha fazla çeşitlendirilerek gerekli rekabet ortamının oluşturulması esnafımızın faydasına olacaktır. Bir de cihazlarla ilgili teknik altyapı hizmeti verecek yetkili servislerin oluşturulması toplu taşıma esnafımız için çok önemli. Bir arıza halinde gerekli arızanın giderilmesi için yetkili servislere şoför esnafımızın kolay ulaşıp arızayı gidermesi gerekir. Bu nedenle, İçişleri Bakanlığımızın şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan toplu taşıma araçlarında kayıt cihazı takılması uygulamasının bir yıl süreyle ertelenmesi olumlu olmakla birlikte, süre bitiminde esnafımızın mevcut talepleri mutlaka dikkate alınarak kanunun yürürlüğe girmesi en büyük arzumuzdur” şeklinde konuştu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet