Ultrason Teknolojisi Parkison Semptomlarını Azaltıyor

İtalya’da L’Aquila Üniversitesi’nce yürütülen yeni bir araştırma, minimal invaziv ultrason dalgalarının Parkinson hastalarının yaşam kalitesini yükselttiği ve hastalığa bağlı titremeleri hemen ve önemli ölçüde azalttığını...

Yayınlanma:
Ultrason Teknolojisi Parkison Semptomlarını Azaltıyor

İtalya’da L’Aquila Üniversitesi’nce yürütülen yeni bir araştırma, minimal invaziv ultrason dalgalarının Parkinson hastalarının yaşam kalitesini yükselttiği ve hastalığa bağlı titremeleri hemen ve önemli ölçüde azalttığını ortaya koydu.


Araştırmaya yaş ortalaması 64.5 olan toplam 39 kişi katıldı. Katılımcıların 21’i Parkinson tanısı almış, 18’i ise titreme şikayeti olan hastalar arasından seçildi. Katılımcılar üzerinde gerçekleştirilen işlem kapsamında, beyindeki talamusun küçük bir kısmını ortadan kaldırmak için ses enerjisi ışınlarına odaklanarak çalışan manyetik rezonans güdümlü odaklanmış ultrason (MRgFUS) adı verilen bir teknoloji kullanıldı. 39 katılımcıdan 37’sinin titreme aktivitelerinde kısa sürede önemli iyileşme gözlemlendi. Beyne küçük bir elektrot implant edilmesi ile gerçekleştirilen derin beyin stimülasyonu operasyonuna göre daha az risk içeren MRgFUS işlemi iyileşmeye yönelik hızlı sonuç alınması ile umut vadediyor.(BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet