Yerinde inceledi

Alanya’nın onlarca yıldır hayali olan Toptancı Halinin Projesini çizen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, devam eden hal inşaatının çalışmalarını yerinde inceledi. Şahin ayrıca Antalya’daki Büyükşehir Belediyesi yetkilileri...

Yayınlanma:
Yerinde inceledi

Alanya’nın onlarca yıldır hayali olan Toptancı Halinin Projesini çizen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, devam eden hal inşaatının çalışmalarını yerinde inceledi. Şahin ayrıca Antalya’daki Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve inşaat müteahhidi Çetin Dağlı ile görüşerek, son gelişmeler konusunda bilgi aldı.

Türkler Mahallesinde bulunan hal inşaatının çalışmaları konusunda mühendislerden bilgi alan Şahin, Alanya’nın Turizm, Emlak ve İnşaat gibi Tarım sektörünün de bölge ekonomisinin lokomotiflerinden biri olduğuna dikkat çekti.

“PROJEYİ TAMAMLADIK AMA TAKİPÇİSİ DE OLACAĞIZ”

Projeyi hal esnaflarının talepleri doğrultusunda modern biçimde hazırladıklarını hatırlatan ALTSO Başkanı Şahin, “Alanya’mızın lokomotifi olan tarım sektörü için Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizi taşın altına koyduk. Çok zorlu bir süreçten geçerek bu projeyi hazırlayarak görevimizi en iyi biçimde yerine getirmiş olsak da bundan sonraki sürecin de takipçisi olacağız. Bugün mühendis arkadaşlardan yapım konusunda teknik bilgiler aldık. İnşaatın hız kazanması ve sorunsuz biçimde tamamlanması için de elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz” dedi.

“HEM ÜRETİCİ, HEM DE KOMİSYONCU DAHA FAZLA KAZANACAK”

Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Alanya’da üretilen mahsulün değer kazanacağına işaret eden ALTSO Başkanı, “Dağınık biçimde olan haller nedeniyle Alanya’da üretilen sebze ve meyve ne yazık ki hak ettiği değerde satışa sunulamıyordu. Ama tüm hallerin yeni ve modern bir çatı altında toplanması ile birlikte hem müstahsil hem de komisyoncu daha çok kazanacak böylece Alanya ekonomisi daha fazla büyüyecektir” dedi.

ŞAHİN, SEKTÖR TEMSİLCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Projeyi hazırlarken her safhada hal sektör temsilcilerinin görüşlerini aldıklarını yineleyen Şahin, hayata geçirdikleri projelerin tamamında üyelerden yoğun teveccüh ve güç aldıklarını dile getirdi. Şahin hal projesinin yapımı esnasında da sektörünün temsilcileri ile birlikte hareket ettiklerini sözlerine ekleyen Şahin,” Hal esnafımızın desteğini arkamıza aldık. Bu projeyi hayata geçirmemizde onların bizlere verdiği desteği unutmamamız lazım. Bu açıdan tüm komisyoncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birlikte neleri başarabileceğimizi gösterdik” dedi.

Öte yandan Başkan Şahin sahada yaptığı teknik incelemelerin ardından Antalya’daki Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bilgi aldı. Şahin ayrıca, inşaat müteahhidi Çetin Dağlı ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Müteahhit Çetin Dağlı’dan süreç ile ilgili bilgi alan Şahin, yetkililerle sürekli dirsek temasında olduklarını ve projenin her safhasını takip edeceklerini belirtti.

Önümüzdeki günlerde Müteahhit Çetin Dağlı ile bir araya gelerek süreç konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade eden Başkan Şahin, “İnşaat sürecini yakından takip ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet