Президентът Румен Радев разкри ще се отложат ли изборите заради COVID-19

" Изборите трябва да бъдат проведени в срок с доставени и лицензирани машини както е по закон. И с всички мерки, които да гарантират...

Yayınlanma:
Президентът Румен Радев разкри ще се отложат ли изборите заради COVID-19

" Изборите трябва да бъдат проведени в срок с доставени и лицензирани машини както е по закон. И с всички мерки, които да гарантират правото на всеки един българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве. Трябва да се създадат необходимите условия от всички държавни органи", каза той.
Стана ясно, че 28- ми март е датата, за която той би издал указ за провеждането на изборите.

По повод на очакваната ваксинация за COVID-19 Румен Радев каза, че би се ваксинирал едва когато минат всички застрашени групи, за които е препоръчителна тази ваксинация. Той очаква правителството да подходи с цялата отговорност по този въпрос. Настоява ваксината да е доброволна.
"Виждате, че първата партида ще е само за 60 000 човека. Желаещите от най-рисковите групи са много повече. Така че аз нямам право да отнемам шанса на нито един от тях. Ако реша, ще се ваксинирам чак тогава, когато няма чакащи", каза Радев.

Президентът не пропусна да разкритикува решенията на правителството. Този път той каза, че не приема идеята да се назначи прокурор, който да има възможност да разследва главния прокурор.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet