Hayalime Ortak Ol Derneği 10 Kasım’da Anıtkabir’deydi

Hayalime Ortak Ol Derneği 10 Kasım’da Anıtkabir’i ziyareti etti. Derneğin kurucusu Atakan Atalar: “Yönetim kurulumuz ve gönüllülerimizin yanı sıra, öğrencilerimizle birlikte Atamızın huzuruna çıkmaktan mutluluk ve gurur...

Yayınlanma:

Hayalime Ortak Ol Derneği 10 Kasım’da Anıtkabir’deydi

Hayalime Ortak Ol Derneği 10 Kasım’da Anıtkabir’i ziyareti etti. Derneğin kurucusu Atakan Atalar: “Yönetim kurulumuz ve gönüllülerimizin yanı sıra, öğrencilerimizle birlikte Atamızın huzuruna çıkmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Pandemi öncesinde 2019 yılında yaklaşık 6,5 milyon kişiyi ağırlayan Anıtkabir, bu yıl 10 Kasım’da yeniden ziyaretçi akınına uğradı. Öğrencileri, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllüleriyle birlikte Hayalime Ortak Ol Derneği de bu ziyaretçiler arasındaki yerini aldı. Hayalime Ortak Ol Derneği’nin Kurucu Başkanı Atakan Atalar konuya dair düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “4 yıl önce Atamızın ilke ve inkılâplarının ışığında, gençlerimiz için eğitim, spor ve sanatta fırsat eşitliği sağlamak amacıyla çıktığımız bu yolda, bugün 38 öğrenciye eğitim desteği veriyoruz. 10 Kasım’da öğrencilerimizle birlikte Atamızın huzuruna çıkmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz.’’

Türkiye’nin dört bir yanından öğrenciler Anıtkabir’de…

Anıtkabir ziyaretini Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ifade eden Hayalime Ortak Ol Derneği Genel Sekreteri Pınar Yılmaz, öğrenci seçim kriterlerine değindi: “Geçtiğimiz eylül ayında sonuçlandırdığımız burs başvuru sürecinde, Türkiye’nin neredeyse her şehrinden 1.500’ü aşkın başvuru aldık. Bu başvurular arasında değerlerimize uygun olarak belirlediğimiz kriterler üzerinden çok aşamalı bir değerlendirme süreci yürüttük. 130 aday öğrenci ile yaptığımız ön görüşmeler ve mülakat aşamalarından sonra, Hayalime Ortak Ol ailesindeki öğrenci sayımızı 38’e çıkardık.”

“Öğrencilerin iş hayatına donanımlı katılmaları için çalışıyoruz”

Derneğin faaliyetlerinden de bahseden Pınar Yılmaz, “Yalnızca burs desteği sağlamıyor,  öğrencilerimizin sosyal ve psikolojik gelişimlerine faydalı olacak çalışmaların yanı sıra, staj ve iş arayışlarını kolaylaştırıcı faaliyetler de yürütüyoruz. Kariyer planlarını oluştururken hayata daha donanımlı katılmalarına da yardımcı oluyoruz” dedi. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerin yanı sıra Düzce, Konya, Eskişehir, Samsun, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tekirdağ gibi illerde de öğrencileri olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, “Gelecekte daha fazla şehirden, daha fazla sayıda öğrenciyi ailemize katmayı istiyoruz. Bu sebeple öğrencilerimizin bulunduğu şehirlerde, hatta yurt dışında temsilciliklerimizin olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Emek verilen her hayal bir gün gerçekleşir”

“En büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti olan Mustafa Kemal Atatürk’ün de bir hayali vardı: Eğitimi önemseyen, çağdaş ve özgür bir ülke. Gerçek bir idealist olan Atamızın başardıkları bize, emek verilen her hayalin bir gün gerçekleşeceğini gösteren birer kanıt niteliğinde’’ diyen Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Atalar, sözlerine şu şekilde devam etti: “Derneğimizi kurarken amacımız; hayalleri olan fakat içinde bulundukları maddi ve manevi olumsuzluklardan dolayı hayallerinden uzaklaşan çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmaktı. Bugün yine bu amaç doğrultusunda çalışmalar yürütmeye, her gün daha fazla öğrencinin hayatına dokunarak onların hayallerine ulaşmasına destek olmaya devam ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet