10 Kasım Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası Ödülleri Sahiplerini Buldu

HDI Sigorta sponsorluğunda düzenlenen Galatasaray Spor Kulübü HDI Sigorta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası, 9-10 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul geneli ve il dışından gelen yaklaşık 500 sporcunun yoğun ilgisi ve...

Yayınlanma:
10 Kasım Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası Ödülleri Sahiplerini Buldu

HDI Sigorta sponsorluğunda düzenlenen Galatasaray Spor Kulübü HDI Sigorta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası, 9-10 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul geneli ve il dışından gelen yaklaşık 500 sporcunun yoğun ilgisi ve katılımıyla Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda düzenlendi. Genç katılımcılar arasında üç görme engelli sporcu da yer aldı.

İki gün süren zorlu mücadelenin ardından dereceye giren sporculara ödüllerinin takdim edildiği törene Galatasaray Takım Başkanı Mustafa Cengiz ve Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Kutlu katıldı. Başkan Mustafa Cengiz ödül töreninde yaptığı bir konuşmada, “Değerli arkadaşlar, bizce ölümsüz olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. yıl dönümünde anıyoruz. Biz bu anmayı iki yıldır onun aziz hatırasına, ilkelerine ve umdelerine uygun olarak, daha verimli bir şekilde gerçekleştirmeyi sürdürüyoruz: Atatürk’ün cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerle, iki yıldır Türkiye’nin en büyük satranç turnuvasını gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Yaklaşık 500 gencimiz bu Atatürk’ü anma kutlamasına fiilen iki yıldır katılıyor. Bu sayıyı bilinçli olarak 500’de sınırlı tutuyoruz. Yoksa başvurular 1000’i aşıyor. Biz bu ulusal yarışmayı giderek uluslararası hale getirmeyi planlıyoruz. Bunu da inşallah önümüzdeki yıl yapacağız. Atatürk’ün aziz hatırası önünde, onun bize emanet ettiği gençliğin daha analitik, algoritmaları daha iyi çözen bir zihne sahip olabilmesi için satranç çok önemli bir enstrüman. Satrancı bilen ileride olacak hamleleri öngörür; ilime, bilime ve irfana, Ata’mızın bizi yönlendirdiği hedeflere doğru bizi götürür. Satranç şans faktörünün sıfır olduğu tek oyundur. Satranç sadece gençlerimizin ülkemize yararlı olması, daha müreffeh, doğru ve demokrat bir geleceğe ülkemizi götürmeleri açısından değil, kişisel yaşam kalitesinin artması açısından da önemli bir enstrümandır” diye konuştu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet