11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ MESAJI

Antalya Valisi Ersin YAZICI 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Mesajı yayımladı Vali "Ormanlar bir ülkenin akciğerleri, en büyük zenginliği ve yaşam kaynağıdır. Aldığımız nefesin, hayat bulduğumuz suyun ana kaynağı...

Yayınlanma:
11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ MESAJI

Antalya Valisi Ersin YAZICI 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Mesajı yayımladı Vali "Ormanlar bir ülkenin akciğerleri, en büyük zenginliği ve yaşam kaynağıdır. Aldığımız nefesin, hayat bulduğumuz suyun ana kaynağı ormanları korumak tüm insanlığın ortak görevidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen toplumlar; dünlerini, bugünlerini ve daha da önemlisi geleceklerini yok ederler.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, “Ormansız bir yurt, vatan değildir.” diyerek ormanların bizler için önemine işaret etmiştir. Ormanlarımızı koruyup kollamak ve hatta çoğaltmak hayat felsefemiz olmalıdır.

Bizler, “Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.” düsturuyla hareket eden bir medeniyetiz. “Geleceğe Nefes” seferberliğiyle ülkemize hediye edeceğimiz fidanlar, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılar için nefes olacaktır.

Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak, ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılığını arttırmak ve özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanları yeniden ağaçlandırmak hedefiyle başlattığımız “Geleceğe nefes” seferberliği; 7’den 77’ye toplumun bütün kesimlerini toprakla buluştururken, son yıllarda ülke genelinde yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarına hız kazandıran, dünyanın örnek olacağı bir seferberliktir.

11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü”nde daha yeşil bir Türkiye için “Bugün fidan, Yarın nefes” sloganıyla diktiğimiz fidanlarımızın ağaca, ağaçlarımızın ormana dönmesini diliyor, bu anlamlı çevre seferberliğinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."  Dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet