16. ALANYA ULUSLARARASI CAZ GÜNLERİ’NE MUHTEŞEM FİNAL

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Alanya Uluslararası Caz Günleri, Manço Jazz Project ekibinin ‘Barış Manço’ şarkılarını seslendirdiği muhteşem bir konserle sona erdi.4 gün süren 16. Alanya Uluslararası...

Yayınlanma:
16. ALANYA ULUSLARARASI CAZ GÜNLERİ’NE MUHTEŞEM FİNAL

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Alanya Uluslararası Caz Günleri, Manço Jazz Project ekibinin ‘Barış Manço’ şarkılarını seslendirdiği muhteşem bir konserle sona erdi.


4 gün süren 16. Alanya Uluslararası Caz Günleri, sona erdi. 16. Alanya Caz Günleri'nde kurdukları Manço Project ile Meltem ve Eser Taşkıran ve orkestrası  sahne aldılar. Sahneye ilk olarak çıkan Türkler Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Barış Manço’nun eserlerinden güzel bir sunum gerçekleştirdi. Barış Manço için hazırlanan belgeselin yayınlanmasıyla başlayan konserde yerli ve yabancı binlerce caz sever, Kızılkule meydanında gerçekleşen caz şöleninde Barış Manço şarkılarına eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadı.

BİNLER MANÇO’YU ANDI

Her yıl binlerce caz severi ağırlayan Kızılkule Meydanı’ndaki final akşamında Barış Manço şarkılarla anıldı. Barış Manço’nun “Dere Tepe Türkiye” programında “Bugün Alanya’dayız” cümlesine Meltem Taşkıran “Senin için biz de bugün Alanya’dayız.” diyerek konseri başlattı. Eser Taşkıran’ın aranje ettiği Manço  Project unutulmaz Barış Manço şarkılarını sahnede seslendirdi. Meltem Taşkıran’ın solist olduğu grup, bas gitarda İsmail Soyberk, davulda Mert Türkmen, gitar ve vokalde Türker Otçu, trompette Barış Doğukan Yazıcı, trombonda Taşkın Akarsu’dan oluşuyor. Mançoloji albümünün de aranjörü ve müzik direktörü olan Eser Taşkıran ve ekibi Alanya Caz festivalinde ilk kez Barış Manço şarkılarını caz/rock formatında yorumladı.

BAŞKAN YÜCEL, LALE MANÇO’YA PLAKET TAKDİM ETTİ

Barış Manço’yu anmak için düzenlenen final gecesine Manço’nun eşi Lale Manço Ahıskalı onur konuğu olarak katıldı. Manço Jazz Project’in unutulmaz performansının ardından sahneye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, gruba ve Lale Manço Ahıskalı’ya teşekkür plaketi takdim etti.

AZERİ ÜNLÜ MODACI CAZ GÜNLERİ İÇİN ALANYA’DAYDI

"Azad Azerbaycan" televizyonunda yayınlanan programın ünlü kültür-sanat uzmanı, aynı zamanda modacı Fahriyya Halafova da Caz Günleri için Alanya’ya geldi. "Zôvka Doqru" programı ve magazin programı için çekimler yapan Halafova’ya Başkan Yücel program sonrasında katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet