16. ULUSLARARASI ALANYA TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLIYOR

7 ülkeden 10 heykeltıraşın katılacağı 16. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu, 1 Kasım’da başlıyor.36 ülkeden 91 sanatçının başvurduğu yarışma için Eylül ayında toplanan jüri üyeleri, katılımcılar arasında...

Yayınlanma:
16. ULUSLARARASI ALANYA TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLIYOR

7 ülkeden 10 heykeltıraşın katılacağı 16. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu, 1 Kasım’da başlıyor.


36 ülkeden 91 sanatçının başvurduğu yarışma için Eylül ayında toplanan jüri üyeleri, katılımcılar arasında değerlendirmelerde bulunduktan sonra yarışmaya katılmaya hak kazanan heykeltıraşları belirledi. 7 ülkeden 10 heykeltıraş seçilirken bir aylık sempozyum süresince usta sanatçılar, dev mermer bloklarını yontarak müzik enstrümanları temalı sokak heykelleri yapacaklar. Yontulan eserler 29 Kasım’da Alanya Belediyesi arkasında hazırlanan alanda sergiye sunulacak.

HEYKELLER PARKLARI SÜSLEYECEK

Sempozyum bitiminde yapılan tüm heykeller yeşil alanlar ve parklara monte edilerek bu alanları süsleyecek. Vatandaşlar, ünlü heykeltıraşların eserlerini rahatlıkla fotoğraflayacaklar ve inceleyebilecekler.

MÜDÜR UYAR: “TÜM HALKIMIZ GELİP ÇALIŞMALARI İZLEYEBİLİR”

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar yaptığı açıklamada; “16 yıldır düzenlemekte olduğumuz uluslararası heykel sempozyumları kapsamında yapılmış olan heykeller, Alanya’mızı bir açık hava sergi alanına dönüştürmüş, halkımızı sanatın bu dalı ile de bir araya getirmesiyle önemli bir yer edinmiştir. Bu yıl da Kasım ayı boyunca halkımızı sempozyum alanımızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

SEMZPOYUMDA YER ALACAK İSİMLER AÇIKLANDI

16. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’nda heykel yapacak sanatçılar şu isimlerden oluşuyor; Anna Sosenskaya (Rusya), Bahman Chegeni (İran), Eleonora Confalonieri (İtalya), Ferhat Özgür Gürel  (Türkiye), Hanife Neris Yüksel (Türkiye), İrodion Gvelesiani (Gürcistan), Kiryl Krokhaliou (Belarus), Snejana Simeonova (Bulgaristan), Yücel Tonguç Sercan (Türkiye)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet