17 Yaşındaki Mardin'li gençten Babacan'a: ’AK Parti’den bıktık, bu ülkede yaşamak stresli’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Yayınlanma:
17 Yaşındaki Mardin'li gençten Babacan'a: ’AK Parti’den bıktık, bu ülkede yaşamak stresli’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde vatandaşlarla buluştu. “Bu ülkede yaşamak stresli, bize güzel bir gelecek vaat edin” diyen 17 yaşındaki bir lise öğrencisi şu sözlerle isyan etti:

 

’Babamın emeklerinin çöpe gitmemesini istiyorum’

“Biz bu AK Parti’den bıktık sayın başkanım. Bir gün sınavı, bir gün sistemi değiştiriyorlar. Benim annem, babam emekçi insanlar. Babam boya işi yapıyor, beni okutmaya çalışıyor. Babamın emeklerinin çöpe gitmemesini istiyorum.”

 

Hak edenin hak ettiğini alması gerekiyor

Babacan, bu sözlerin üzerine şu ifadeleri kullandı: “Bu ülkenin düzelmesinin yolu yönetenlerin dürüst ve ehil olmasından geçiyor. Fırsat eşitliği ve hak edenin hak ettiğini alması gerekiyor.”

 

’Diyarbakır’da ’Slav û rez, sonra ‘Kürtçe pedagojik değil…’

Genç öğrencinin Babacan’dan bir ricası daha vardı. 

 

Mardinli olduğunu söyleyen genç, siyasetçilerin dil değiştirmesine ilişkin tepkisini Babacan’la şöyle paylaştı: “Ben Mardin Kızıltepeliyim. Bütün siyasetçilere söylüyorum: Diyarbakır’da ‘Slav û rêz’ dersiniz ama sonra “Kürt dili pedagojik değil, eğitimine karşıyız” dersiniz. Lütfen Kürt halkına bakarken tek görüşten bakın. İyi bakıyorsanız iyi bakın.”

 

Bunun üzerine lise öğrencisinden DEVA Partisi Mardin İl Teşkilatının çalışmalarını da incelemesini isteyen Babacan, “Ayvalık teşkilatımızda da buradaki demografinin aynısı var.” dedi.

 

’Gençler umudunu yitirdiği için DEVA’yı kurduk’

Gencin “Gittiğiniz yolu çok beğeniyorum” demesi üzerine Babacan şunları söyledi:“Bizde yüzde 20 gençlik kotası var. 30 yaş altı gençler her yönetim kademesinde temsil ediliyor. Sizler için çalışıyoruz. Ülkemiz kötü duruma düştüğü için, gençler umudunu yitirdiği için biz DEVA Partisi’ni kurduk.”


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet