18 ülkeden 457 sporcu

Katılımcı sayısı 4 kat arttıGeçtiğimiz yıl ilki yapılan Alanya Ultra Maratonu’na 18 ülkeden 457 sporcu katıldı. Mehmet Dahaoğlu, “Şehrin turizm alanında dinamik kurumları olan ALTAV ve ALTİD’in Alanya turizmine olan katkıları...

Yayınlanma:
18 ülkeden 457 sporcu

Katılımcı sayısı 4 kat arttı

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan Alanya Ultra Maratonu’na 18 ülkeden 457 sporcu katıldı. Mehmet Dahaoğlu, “Şehrin turizm alanında dinamik kurumları olan ALTAV ve ALTİD’in Alanya turizmine olan katkıları artarak devam edecek” dedi.

ALANYA Ultra Maratonu, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Üyesi Utopia World Otel ana sponsorluğunda Alanya Belediyesi’nin destekleriyle başladı. Organizasyon bu yıl Ultra Maraton dalında Dmitry Mityaev, Ekaterina Mityaeva, Tom Owens, Holly Page, Elena Polyakova ve Alper Dalkılıç gibi Avrupa ve dünyanın önde gelen sporcularını ağırlıyor. Organizasyonda 18 ülkeden 83’ü yabancı 457 sporcu yarışıyor. İskele Deniz Feneri’nden start alan yarışların 2’nci ve son gününde ise renkli görüntülere sahne olacak Halk Koşusu ve Kostümlü Koşu yapılacak.

‘FUARLARDA TANITILMIŞTI’

ALTİD ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Dahaoğlu, Ayşegül Karaca, Mehmet Kural, Yakup Uslu ve İsmet Ergüleç de yarışmalara katılarak destek oldular. Alanya’da profesyonelce yapılan spor turizminin gelişmesi ve çeşitlendirilmesi için her zaman çalıştıklarını söyleyen ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Alanya Ultra Maraton’un bu yıl ikincisi yapılıyor. Geçen yıl 100 sporcunun katıldığı organizasyon içi koşularında bu sene 457 sporcu yer aldı. Alanya turizminin dinamosu olan ALTAV ve ALTİD’in bu yarışlara ciddi desteği var. Yurt dışı fuarlarında Alanya Ultra Maraton’un tanıtım çalışmalarını yapmıştık. Bu yarışma her geçen yıl daha da büyüyecek ve spor turizmine iç ve dış pazarlarda önemli katkı sağlayacak.

‘YARIŞMACILAR ALANYA PARKURUNA HAYRAN’

Dünya çapında yarışma deneyimleri bulunan profesyonel sporcular Alanya’da dağ, deniz, tarihi doku, kar ve güneş gibi değerlerin bir arada bulunduğunu ve bu özelliklerin Alanya parkurunu öne çıkardığını dile getirdiler” dedi. Pazar günü yapılacak Halk Koşusu ve Kostümlü Koşu sonrasında ödül töreni ve kapanış programı yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet