200 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Manisa’da Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan Geleceğe Nefes İçin 11 Milyon Fidan, 11 Milyon Ağaç kampanyası kapsamında 200 bin fidan toprakla buluştu. Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Kalemli Mahallesi’nde (Kalemli...

Yayınlanma:
200 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Manisa’da Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan Geleceğe Nefes İçin 11 Milyon Fidan, 11 Milyon Ağaç kampanyası kapsamında 200 bin fidan toprakla buluştu. Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Kalemli Mahallesi’nde (Kalemli Köyü) gerçekleşen fidan dikim törenine Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ve 3 bin öğrenci katıldı. Saat 11.11 gece öğrenciler, protokol üyeleri ve Manisa Orman İşletme Müdürlüğü, Yuntdağı Orman İşletme Şefliği ekipleriyle beraber yağan yağmura rağmen fidan dikerek Türkiye’nin geleceğine nefes oldular.

Yuntdağı Orman İşletme Şefi İsmail Kartal, bu alanın 350 dekarlık endüstriyel ağaçlandırma sahası olduğunu belirterek, 54 dekarlık alana 6 bini çıplak köklü kızılçam, 3 bini tüplü köklü kızılçam olmak üzere 9 bin fidanın dikilmiş olacağını söyledi. Katkı sağlayan herkese teşekkür eden Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, “Çok hayırlı bir iş yapıyoruz. 11’inci ayın 11’inde saat 11.11’i geçe yani sembolik bir vakitte Türkiye’nin her tarafında biz dünya rekorunu kırmaya adayız. Cumhurbaşkanımın öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanımızın katkılarıyla fidanlarımızı dikiyoruz. Türkiye birinciliğini elde etmiş olduk. Tabi ki biz kıyamet kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ şeklinde emreden bir peygamberin ümmeti olarak bu yağmurda, bu bereketin, bolluğun bol olduğu ortamda da gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

MANİSA OLARAK GURURLUYUZ

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından başlatılan 11 milyon fidan toprakla buluşuyor kampanyası kapsamında Şehzadeler ilçesi olarak bizde çok güzel bir alanda fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Tabi Manisa olarak gururluyuz. Hedeflenen fidan miktarının üzerine çıkarak Türkiye’de bu güzel kampanyaya katılımın birincisi bir il olduk. Yeşile, doğaya, sevginin öneminin ne olduğunu bilen bir şehir olmamız hasebiyle büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Herkesin mutlaka dikili bir fidan ağacı olmalı” dedi.(BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet