2022’DE KAMUYA KAÇ ENGELLİ VATANDAŞIMIZIN ATAMASI YAPILACAKTIR?

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Antalya’dan Ankara’ya gelen Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği üyeleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde...

Yayınlanma:
2022’DE KAMUYA KAÇ ENGELLİ VATANDAŞIMIZIN ATAMASI YAPILACAKTIR?

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Antalya’dan Ankara’ya gelen Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği üyeleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldi.

CHP’li Zeybek ve beraberindeki heyet daha sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Kadın Kolları MYK Üyesi Aliye Ersever’le birlikte bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda dernek üyelerine, CHP’nin engellilerin çalışma hayatına katılımı, engelli aylıkları, sağlık ve eğitim alanında yapacağı düzenlemeler ile erişilebilirlik ve yönetimde engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışma ve politikaları aktarıldı.

2022’DE KAMUYA KAÇ ENGELLİ VATANDAŞIMIZIN ATAMASI YAPILACAKTIR?  

CHP Antalya Milletvekili Zeybek ayrıca engelli hakları konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in cevaplaması istemiyle iki soru önergesi verdi. CHP’li Zeybek verdiği soru önergelerinde engelli vatandaşlarımıza kamuda ayrılan istihdam oranı, önümüzdeki yıl kamuya alınacak engelli personel sayısını,  pandemi sürecinde İŞKUR’a başvuran engelli vatandaş sayısı ile sürekli ertelenen kamuya ait tüm yapı, yol ve alanlardaki engellilerin erişilebilirlik çalışmalarının hangi aşamada olduğu sorularına yer verdir.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ, ENGELLENİYOR

CHP’li Zeybek verdiği soru önergeleri ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

“Engelli vatandaşlarımız ve yakınları için çözüm bekleyen çok acil sorunlar var, bu sorunlar mevcut siyasi iktidar tarafından çözülmek yerine sürekli ertelenmektedir. Engelli vatandaşlarımız sağlık, sosyal haklar, istihdam ve erişilebilirlik talep ediyor, her 3 Aralık’ta tekrar hatırlanan ama sonrasında unutulan bu sorunların çözümü mevcut iktidarla olmayacağı artık görülmektedir. Engelli vatandaşlarımız, engelli olmanın verdiği zorluklarla değil, engellenmenin verdiği zorluklarla mücadele ediyorlar. Engelli yurttaşlarımızın istekleri doğrultusunda, sosyal hayatın tüm alanlarında erişilebilir bir yaşam sunulması için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet