23 milyon TL’lik Altay Fan Token 2,5 günde tükendi!

Altay Spor Kulübü ve blok zincir teknolojisi şirketi ICRYPEX işbirliğinde üretilen Altay Fan Token’ın ön satış için ayrılan bölümünün tamamı 60 saatte satıldı. 25 yıllık uzun bir işbirliğini kapsayan anlaşmanın ön...

Yayınlanma:
23 milyon TL’lik Altay Fan Token 2,5 günde tükendi!

Altay Spor Kulübü ve blok zincir teknolojisi şirketi ICRYPEX işbirliğinde üretilen Altay Fan Token’ın ön satış için ayrılan bölümünün tamamı 60 saatte satıldı. 25 yıllık uzun bir işbirliğini kapsayan anlaşmanın ön satışından 23 milyon TL gelir elde edildi. Ön satış fiyatı 0,80 TL olan Altay Token, 17 Eylül’den itibaren 1 TL’den arz edilecek.

Spor kulüplerinin yeni gelir kaynaklarından biri olan “Fan Token” projeleri, Türkiye’de de etkisini artırıyor. Global pazarda 500 milyon doların üzerinde bir hacme ulaşan fan token projelerine Altay Spor Kulübü de adım attı. Süper Lig’e bu sezon katılan Altay ve blok zincir teknolojisi şirketi ICRYPEX işbirliğinde piyasaya çıkartılan 0,80 TL değerindeki Altay Fan Token, ön satış takvimi tamamlanmadan tükendi. Geçtiğimiz hafta Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen basın lansmanıyla duyurulan Altay Fan Token’ın ön satış için ayrılan 28.710.000’lik bölümü 60 saat içinde satıldı. Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından ICRYPEX imzası taşıyan Altay Token’ın toplam arza ulaşması ise 25 yıl sürecek.

60 saatte tükendi

Ön satış başarısının ardından konuşan Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, “Fan Token projelerine tüm dünyada hem spor kulüplerinden hem de kripto para yatırımcılarından çok büyük bir ilgi var. Türk futbolunun en köklü takımlarından biri olarak, bu projeyi hayata geçirmek bizim için çok önemliydi. Partnerimiz ICRYPEX ile bu proje sayesinde gerçek bir aile olduk. Ön satış sürecinin büyük bir ilgiyle karşılanacağını zaten bekliyorduk. 60 saat gibi kısa bir sürede satılan her Altay Token spor kulübümüze can suyu olacak. Ön satış sürecinin ardından da aynı ilginin süreceğine ve Altay Token’ın sportif başarılarımızla birlikte yükseleceğine inanıyoruz.” dedi.

Halka arz fiyatı 1 TL olacak

Ön satış sürecini değerlendiren ICRYPEX CEO’su Gökalp İçer, “Geçtiğimiz hafta duyurduğumuz Altay Token'ı 13 Eylül günü ön satışa sunduk. Çok kısa bir sürede hem ICRYPEX kullanıcılarının hem tüm kripto para ekosisteminin hem de Altay taraftarının yoğun ilgi gösterdiği bir süreç oldu. Ön satış fiyatını 0,80 TL olarak belirlediğimiz Altay Fan Token planladığımız takvimden 2 gün önce tükendi. Binlerce kripto para yatırımcısı tarafından kısa bir sürede 23 milyon TL hacim oluşturan Altay Fan Token, 17 Eylül Cuma, 00.00 itibarıyla 1,00 TL üzerinden halka arz edilecek. Kripto para yatırımcılarının ve Altay taraftarının ön satış sonrasında da aynı ilgiyi göstereceğine inanıyoruz. Çok başarılı ve hızlı bir süreci Altay Spor Kulübü ile yönetme fırsatına sahip olduk. Başta Altay Spor Kulübü Başkanı Sayın Özgür Ekmekçioğlu, Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Büyük Altay taraftarı ve ICRYPEX ailesine süreçteki tüm emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Gözler halka arza çevrildi!

Ön satışın 60 saatte tamamlanması, gözleri 17 Eylül 2021 tarihinde saat 00:00’da başlayacak halka arza çevirdi. Tüm Türk kripto para ekosistemi tarafından merakla beklenen halka arz, 1,00 TL’den başlayacak, arz-talep dengesine göre değişecek. Ön satışta 0,80 TL’den satın alınan Altay Fan Token’lar 90 gün boyunca kilitli kalacak. Sosyal medya platformları üzerinde yatırımcılar tarafından özel tartışma gruplarının oluşturulduğu Altay Fan Token yakalayacağı fiyat skalası tüm ekosistem tarafından merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet