23 Nisan Çocuk Koşusu’na geri sayım başladı

Türkiye Atletizm Federasyonu, Adım Adım ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın destek verdiği online çocuk koşusuna, Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden minik koşucular katılımcı olmak için başvurabiliyor. 23...

Yayınlanma:
23 Nisan Çocuk Koşusu’na geri sayım başladı

Türkiye Atletizm Federasyonu, Adım Adım ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın destek verdiği online çocuk koşusuna, Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden minik koşucular katılımcı olmak için başvurabiliyor. 23 Nisan Cuma günü düzenlenecek etkinlik, saat 11.00’den itibaren Eker’in Youtube hesabından canlı yayınlanacak.

Ulusal bayramlarımız arasında bambaşka bir yeri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamaya çok az kaldı. Eker, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel bayramı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda da Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu ile kutlamaya hazırlanıyor. 2020’de Türkiye’den ve 14 farklı ülkeden toplam 715 çocuğun katılımıyla düzenlenen Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu bir kez daha yüzlerce çocuğun coşkusu, neşesi ve enerjisi ile fark yaratacak. 

Çocuklar evlerinden koşarak katılacak

23 Nisan ruhunu ve spor sevgisini bir araya getiren Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu, dijital ortamda sanal bir koşu olarak düzenlenecek. Koşuya Türkiye’den ve dünyadan 4 - 12 yaş arasındaki tüm çocuklar katılabilecek. Katılımcı çocuklar ve aileleri; evlerinin içinde salonda, koridorda veya bahçelerinde bir hat belirleyerek 101 metrelik bir koşu parkuru oluşturabilecek. 23 Nisan Cuma günü, etkinlik saati geldiğinde ise göğüs numaraları görünür bir şekilde, bu parkuru koşarken veya koştuktan sonra çekilmiş fotoğraf ve videolarını “@ekerirun” hesabını etiketleyerek paylaşacaklar. Minik adımlar, görüntülü arama ile canlı bağlanarak koşarken, diğer evlerden de bu renkli görüntüler izlenebilecek.   

Minik adımlar koşu için kayıt olmaya devam ediyor

Etkinliğe katılacak minik koşucular ve aileleri, www.ekerkosu.com adresini ziyaret ederek kayıtlarını yaptırmaya devam ediyor. Koşuya kayıt aşamasında çocukları bir de sürpriz bekliyor. Çocuklar kendi göğüs numaralarını tasarlayabilecekleri eğlenceli bir tasarım aktivitesine katılabiliyor. Verilen şablon tasarımların yardımıyla; “23 Nisan”, “hareket” ve “sağlık” temaları ile çizilecek göğüs numarası tasarımları, etkinliğin web sitesine yüklenebiliyor. Çocuklar kendi tasarladıkları göğüs numaralarını ya da isterlerse siteye yüklenen beğendikleri bir başka tasarımı koşu sırasında kullanabilecek. Üstelik siteye yüklenen tüm göğüs numarası tasarımları dijital bir sergi olarak ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Göğüs numarası tasarımı ile ayrıntılı bilgiler www.ekerkosu.com adresinde yer alıyor. 

Tüm katılımcı çocuklar “Madalya” ve “Başarı Belgesi” kazanacak 

Spor kültürünü ve spor sevgisini çocuklara aşılamak amacıyla yapılan etkinliğin sonunda tüm katılımcı minikler birinci olarak madalyalarını kazanacak. Çocuklar, www.ekerkosu.com adresinde yer alan madalya tasarımlarını seçerek, yazıcıda yazdırabildiği gibi boş bir kağıda çizip renklendirerek boyunlarına asabilecek. Çocuklar madalyanın yanı sıra gururla saklayabilecekleri bir Başarı Belgesi de kazanacak. 

Eker İyi Ki Var Youtube kanalından canlı yayınlanacak

23 Nisan Cuma günü 11.00’de başlayacak Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu, Eker İyi Ki Var Youtube kanalından canlı olarak takip edilebilecek. Koşuya kayıt yaptıran çocuklar arasından 101 katılımcı, koşunun Eker’in Youtube kanalı üzerinden gerçekleşecek canlı yayınına katılabilecek. Sonraki katılımcılar da aynı anda Eker’in YouTube kanalından canlı yayını takip ederek yine koşuda yerini alabilecek. Canlı yayında röportajlar da yapılacak. 

Kral Şakir çocuklarla birlikte antrenman yapacak!

Eker markasının iş birliği yaptığı çizgi karakter Kral Şakir de etkinliğe renk katacak. Türkiye’nin en çok izlenen çocuk animasyon dizisi Kral Şakir, spor eğitmeni Beste Önal ve kızı Sim’in çocukları koşuya hazırlamak için yapacağı ısınma hareketlerine eşlik edecek. Kral Şakir'in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu da etkinliğe konuk olacak. 

Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu’na Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), Çocuk Atletizmi entegrasyonu ile destek veriyor. TAF Çocuk Atletizmi antrenörlerinin hazırlayacağı videolar, Eker İyi Ki Var Youtube kanalı ve Eker’in sosyal medya platformlarından takip edilebilecek.  

Eker, tüm çocukları 23 Nisan'da bir adım atmaya, bayram coşkusunu doyasıya yaşamaya ve fark yaratmaya davet ediyor. 

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet