23 NİSAN MİLLETİN EGEMENLİĞİNİN BAŞLADIĞI GÜNDÜR

MİLLETİN EGEMENLİĞİNİN BAŞLADIĞI GÜN;23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!600 yıl bir hanedanlığın egemenliğinde yaşamış bir toplumun, tek ortak paydası olan “YURT” kavramı ve kaygısı ile; 7 düvel...

Yayınlanma:
23 NİSAN MİLLETİN EGEMENLİĞİNİN BAŞLADIĞI GÜNDÜR

MİLLETİN EGEMENLİĞİNİN BAŞLADIĞI GÜN;

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

600 yıl bir hanedanlığın egemenliğinde yaşamış bir toplumun, tek ortak paydası olan “YURT” kavramı ve kaygısı ile; 7 düvel tarafından kuşatılmış bir emperyal saldırı altında kalarak bir araya geldiği ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yurttaşlık temelinde verdiği anti-emperyalist mücadelenin adıdır Kurtuluş Savaşı!

Kurtuluştan – Kuruluşa giden yolda atılmış en önemli adım ise; sarayın egemenliğinin reddedilmesi ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete verilmesidir!

Kölelik zihniyetini reddedip, birey olma onurunu tattığımız gündür 23 Nisan!

Millet iradesinin örgütlü çatısının örüldüğü yer ise Türkiye Büyük Millet Meclisidir!

Meclis’in kuruluşuyla birlikte MİLLETİN EGEMENLİĞİNİN başladığı tarih 23 Nisan 1920;

Osmanlı İmparatorluğu’ndaki küflenmiş, dine ve geleneğe dayalı saltanat rejimi; çağın en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde tarihin tozlu rafları arasına karışmış, Meclis’in açılmasıyla da egemenlik “kayıtsız, şartsız” millete verilmiştir.

Maalesef şu an karşımızda; 16 Nisan 2017’deki referandumu mühürsüz oylarla, şaibeyle kazanmış, hak ve özgürlükleri budayan, demokrasiyi, çoğulculuğu rafa kaldıran, milletin üzerinde kendini bir güç olarak gören, kuvvetler ayrılığı ilkesini yok sayan, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesiyle sorunu olan, kendilerini saraya kapatmış bir TEK ADAM REJİMİ var!

Büyük Gazi Meclisi etkisizleştiren bu tek adam rejimine karşı MİLLETİN YENİDEN KAYITSIZ ŞARTSIZ EGEMENLİĞİ için Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz!

Önümüze gelen ilk sandıkta da yine demokratik bir yolla ve elbirliği ile mücadelemizi taçlandıracak, halkın iktidarını kuracağız!

Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı 101. Yılında en içten dileklerimle kutluyor, Başta Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere demokrasiye katkı sağlamış tüm değerlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet