23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK 101 YAŞINDA 

23 Nisan, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.Karanlıktan aydınlığa...

Yayınlanma:
23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK 101 YAŞINDA 

23 Nisan, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.

Karanlıktan aydınlığa kavuştuğumuz bugün keşke hep aydınlık kalsaydı.

İçinde bulunduğumuz tüm dünyada her gün vefat eden yüzlerce binlerce milyonlarca olan can kayıplarının olduğu, Banka soyguncuları gibi maskeli gezdiğimiz, çocuklarımızı okullarına göndermeye çekindiğimiz, özgürce eğitimlerine devam etmekten korktukları öğretmen öğrenci veli top yekûn hepimizin kaygılı olduğu şu günlerin tek galibi COVİT 19 .

Çocuklarımızı koruyamadığımız henüz bebekken bile her türlü taciz, istismarların katliamların arttığı, öz babanın- abinin- amcanın- dayının- anne sevgilisinin- kız ve erkek çocuklarının hayatlarını kararttığı ,henüz dünyaya gözünü açar açmaz çöp konteynerlere atıldığı, boğulduğu, acımasızca canlı iken toprak altına konduğu çocukların gözleri önünde annelerinin öldürüldüğü şimdiki zamanımızda nasıl onlara bayramınızı kutlayalım deriz.

Namusumuz onurumuz egemenliğimiz her geçen gün değerlerini yitirir oldu.

1-2 Üniversite bitirdiği halde işsiz olup pazarda çorap, limon satan, atanamayan, gelecek kaygısı yaşayan parasızlıktan yuva kuramayan gençlerimize nasıl bayramın kutlu olsun diyeceğiz.

Bütün Dünyada evrensel bir özellik kazanmış bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yavrularımızın en mutlu günü olmalıydı

Bizim çocukluğumuzda 23 Nisan günü yüzlerde Maske değil gülücükler vardı. Sınıflarda kâğıt fenerler, Bayramlık elbiselerimiz akıllarımızda okul müsamere piyeslerin hazırlıkları coşku mutluluklar vardı. Günler önceden yapılan provalar, heyecanlar, okullarda görev dağılımları seçimleri, yavrukurt izci olmak Flamayı taşıma gururu ,Caddelerde Taklar Marşlar Bandolar Fener Alayı gösteriler velilerimize sunacağımız hünerler geçitler okullarda ayrı spor salonlarında ayrı stadyumlarda ayrı olur idi.  Hani denir ya çocuklar gibi ŞENDİK tam da öyle idik.

Dünyanın çocuklarını ağırlardık yurdumuza koşarlardı. Şimdi markete çıkmaz olduk, çocuklar Nene Dede Teyze Hala Amcalarına gidemez oldu. Ah ah ne günlere geldik ah.

Çok karamsar bir Makale oldu farkındayım ama içim açıyor.

Evlatlarımızın bizlerden daha çok refah ve huzur içinde olacağı günlere en kısa zamanda kavuşmak hayali ile.

Çocuk kalbi gibi temiz günler ile tekrar en kısa sürede kucaklaşmak diliyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Atatürk, Silah arkadaşları, tüm Şehit Şühedaların ruhu ŞAD olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet