300 ayrık kontrolcüyü tek networkte topladı

Microsoft CyberX yazılımı ile Türk endüstrisine siber güvenlik alanında çözümler sunan İDA Proses, bu kapsamda önemli bir proje hayata geçirdi.Bu proje Türkiye’nin önde gelen demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren firmasının,...

Yayınlanma:
300 ayrık kontrolcüyü tek networkte topladı

Microsoft CyberX yazılımı ile Türk endüstrisine siber güvenlik alanında çözümler sunan İDA Proses, bu kapsamda önemli bir proje hayata geçirdi.

Bu proje Türkiye’nin önde gelen demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren firmasının, Kocaeli Dilovası’nda bulunan tesisin tamamında uygulandı.

Ürünü sağlamasının yanı sıra uygulamayı da gerçekleştiren firma, proje kapsamında sahada yaklaşık 300 ayrık kontrolcünün tek bir networkte toplanarak bunun siber güvenlik sistemleri uyarlamasını projelendirdi.

Yurt dışı ayağı da olan projede, CyberX ve İDA Proses çözümleri, projenin Almanya’daki danışmanının onayıyla birlikte projeye dahil oldu ve bir parçası haline geldi.

RİSK VE AÇIKLARI BULUYOR, İZLENMESİNİ SAĞLIYOR

Dünyada endüstriyel tesisleri hedefleyen çeşitli siber saldırı örnekleri olduğuna dikkat çeken İDA Proses Genel Müdürü Niyazi Ağaçdiken, yazılım ile işletmenin bütün varlık envanterini oluşturarak dinamik bir şekilde izlenmesine imkan verdiklerini dile getirdi.

Tüm OT network topolojisini çıkaran sistemin, işletmedeki risk ve açıkların tamamını saptayarak devamlı takibini sağladığını belirten Ağaçdiken, en fazla kullanılan IBM QRadar gibi IT biriminin SOC sistemleri ile kolaylıkla entegre olabildiğini söyledi.

SİBER GÜVENLİK STANDARDINA UYGUN ALTYAPI SAĞLIYOR

Varlık yönetimi, risk ve açık yönetimi, tehdit izleme ve tespiti, SOC entegrasyonu, merkezi yönetim gibi kullanım alanlarına sahip CyberX, işletmelerin, ISA/IEC 62443 ICS siber güvenlik standardına uygun bir yapı kurmaları için gereken altyapıyı temin ediyor.

PLC, SCADA gibi endüstriyel kontrol sistemlerinin siber güvenliğini sağlayan CyberX’in Türkiye distribütörü olan İDA Proses, bu doğrultuda birçok farklı sektör ve tesise yönelik hizmetler sunuyor.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet