4 BİN 500 ÇOCUK MUTLULUĞU SOKAĞA TAŞIDI

Alanya Belediyesi’nin “Orada Bir Köy Var Uzakta” projesiyle 4 bin 500 çocuk mutluluğu sokağa taşıdı. Mutluluğun resmini yapan çocuklar, Alanya sokaklarına yayılan dev bir serginin altına imza attılar.Alanya Belediye Tiyatrosu...

Yayınlanma:
4 BİN 500 ÇOCUK MUTLULUĞU SOKAĞA TAŞIDI

Alanya Belediyesi’nin “Orada Bir Köy Var Uzakta” projesiyle 4 bin 500 çocuk mutluluğu sokağa taşıdı. Mutluluğun resmini yapan çocuklar, Alanya sokaklarına yayılan dev bir serginin altına imza attılar.


Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi tarafından 5 yıldır yürütülen “Orada Bir Köy Var Uzakta” projesi bu yıl yeni bir çalışmayla vatandaşların karşına çıktı. 4 bin 500 köy çocuğunun “Mutluluk Çocuğa Yakışır” temasıyla yaptığı resimler dev bir sokak serginde buluştu. Sergide konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Biz geleceğimize yatırım yapıyoruz” dedi.

ALANYA BELEDİYESİ 5 YILDA 50 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi’nce yürütülen Orada Bir Köy Var Uzakta projesi, 5 yılda 50 bin çocuğa ulaştı. Alanya’nın 50 den fazla köy ve mahalle ilkokullarında 5 yıldır tiyatro, drama, resim gibi sanat dallarında çocuklarla buluşan ve onların yeteneklerini ortaya koymalarını sağlayan Alanya Belediyesi, çocuklara bu yıl “mutluluğun” resmini yaptırdı. Alanya Belediyesi Kültür Merkezi ve Alanya Müzesi’nin bulunduğu sokak, yaklaşık 5 bin çocuğun resmiyle süslendi.
Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde sergiyle ilgili bir açılış töreni düzenlendi. Törene, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Orada Bir Köy Var Uzakta projesinin 5 yıllık belgesel filmiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, bu projenin Belediye Tiyatrosunun en güzel ve en kapsamlı projelerinden biri olduğunu söyledi. 5 yılda 50 bin çocuğa ulaştıklarını kaydeden Çinal, mutluluğun çocuklara yakıştığını söyledi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ER: “BU PROJEYİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM”
Alanya Belediyesi tarafından 5 yıldır düzenli olarak sürdürülen bu projeyi takdirle karşıladığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, “Oda Bir Köy Var Uzakta projesi çok emek harcanan bir proje. Bir yılda 60-70 köye gitmek kolay değil. Bu yıl farklı bir konuyla 50’den fazla köy okulu bu sergide buluştu. Çocukların entelektüel yeteneklerini ortaya koymalarına her zaman destek olan Başta Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e, Tiyatro Müdürümüze, Projenin Koordinatörü Nilbanu Engindeniz’e ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YÜCEL: “BİZ GELECEĞİMİZE YATIRIM YAPIYORUZ”
Serginin açılış töreninde kürsüye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bizim yerel yönetim anlayışımız sadece sorumluluğumuz olan temel altyapı yol, su ve elektrik değil” diyerek sözlerine başladı.
Başkan Yücel, “Her şeyin eğitimle olacağını düşünerek birçok sosyal projeye imza attık. Onun için bugün de Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla Tiyatro Müdürlüğümüz tarafından öğretmenlerimizin destekleriyle, çocuklarımızla birlikte güzel bir proje ortaya koyduk. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler bizim yarınlarımızsınız. Sizlerin huzuru, refahı ve mutluluğu bizim için çok önemli. Bunun için çocuklarımızın eğitimi başta olmak üzere her yönüyle kendimizi sorumlu tutuyoruz” vurgusunu yaptı.

Alanya Belediyesi’nin yerel yönetim farkını da ortaya koyan Başkan Yücel, “Okullar yaptıran, yurtlar yaptıran, kreşler yaptıran bir belediyemiz var. Bu süreklilik arz edecek bir anlayış. Yine eğitimle ilgili projelerimizi sürdüreceğiz. Çünkü biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Biz yöneticiler olarak bu yatırımlarımıza devam edeceğiz. Gerçekten güzel bir proje olmuş. Nilbanu Hanım’a, emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. Bu projenin sürekliliği için elimizden gelen desteği vereceğiz. Çocuklarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

SERGİ YARIN AKŞAMA KADAR AÇIK
Projenin Koordinatörü Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi Sorumlusu Nilbanu Engindeniz ise “Bu yıl çocuklarla yürütülen yaratıcı drama çalışmasının sonucunda çocukların her biri, kendi dünyalarındaki mutluluğun tanımını yaparak resmettiler. Bu resimler büyük bir sergi ile Alanya sokaklarını süslüyor. Alanya Kültür Merkezi’nin fuaye alanından başlayarak, Müze önündeki meydana kadar devam eden sergimiz yarın akşama kadar açık kalacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet