41 bin 480 kumbara

Uluslararası çocuk festivali için öğrencilere 41 bin 480 kumbara dağıtıldı23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 23-29 Nisan tarihlerinde Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Alanya...

Yayınlanma:
41 bin 480 kumbara

Uluslararası çocuk festivali için öğrencilere 41 bin 480 kumbara dağıtıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 23-29 Nisan tarihlerinde Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Alanya Uluslararası Çocuk Festivali düzenlenecek. Festival kapsamında açılacak kitap fuarına katılımı teşvik etmek ve birikim yaparak kitap alışverişi yapabilmeleri için çocuklara 41 Bin 480 adet kumbara dağıtıldı.

ÖĞRENCİLER KİTAP FUARI İÇİN BİRİKİM YAPACAKLAR

Alanya ve Akdeniz bölgesinin yanı sıra 7 ülkeden dünya çocuklarının da katılacağı festival kapsamında düzenlenecek kitap fuarında çocukların aktif katılımını teşvik etmek için festival öncesi kumbara dağıtımı gerçekleştirildi. Şehit Coşkun Nazilli İlkokulu’nda yapılan kumbara dağıtım törenine Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ve okul müdürleri katıldı. Dağıtılan kumbaralar ile çocukların fuar tarihine kadar biriktirdikleri paralarla kendi bütçeleriyle seçtikleri kitapları almaları ve sahiplenmeleri hedefleniyor.

41 BİN 480 ADET KUMBARA ÇOCUKLARA HEDİYE EDİLDİ

Şehirdeki ilk ve ortaokul düzeyindeki özel ve devlet okullarının tamamında toplam 41 bin 480 adet kumbara çocuklara dağıtılarak, Alanya Uluslararası Çocuk Festivali öncesi minik öğrencilerin birikim yapması teşvik edildi.

17 ÇOCUK KİTABI YAZARI ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELECEK

Alanya Kültür Merkezi’nde 23-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’nde 17 çocuk kitabı yazarı çocuklarla buluşacak. Yalvaç Ural, Aydoğan Yavaşlı, Burcu Bahar, Nilgün Ilgaz, Aydın Ilgaz, Ali İbrahim Öz, Fatih Erdoğan, Fatih Tuncay, Gönül Simpson, Erkan İşeri, Defne Ongun Müminoğlu, Handan Derya, Esra Alkan, Feyza Hepçilingirler, Ulviye Alpay, Filiz Tosyalı ve Tufan Çapar bir hafta boyunca Alanya Kültür Merkezi C Salonu’nda minik okuyucularıyla bir araya gelerek hem söyleşi hem de imza etkinlikleri düzenleyecek.

FESTİVALE KATILAMAYAN ÇOCUKLAR İÇİN GEZİCİ KÜTÜPHANE OLUŞTURULACAK

Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’nin sonunda, katılımcı yayınevlerinin kitap desteğiyle oluşturulacak ‘Gezici Kütüphane’, festivale katılamayan ve ulaşımda dezavantajlı konumda olan çocukların ayağına kadar giderek kitaplardan yararlanması sağlanacak.

“ÇOCUKLARIMIZ BİRİKİMLERİYLE KİTAP ALACAK”

Kumbara dağıtım organizasyonunda bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er; “Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonla çocuklarımızın dikkatini kitap sevgisine çekmek istedik. Kumbaralarında biriktirdikleri paralarla festival kapsamında gerçekleştireceğimiz kitap fuarında diledikleri kitabı alabilecekler. Bu organizasyonun gerçeklemesinde Kaymakamımıza, Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

“FESTİVALİMİZE BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZI DAVET EDİYORUM”

Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yenialp ise yaptığı açıklamayla çocukları ve ailelerini festivale davet ederek şunları söyledi; “Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e bu projeyi ilk sunduğumuzda derhal yapılması talimatını verdi. Bizlerde gerekli çalışmaları yaparak organizasyonumuzu düzenleme aşamasına getirdik. Çocuklarımızın gerek kitap sevgisi gerekse tasarrufu öğrenebilmeleri için fevkalade bir festival gerçekleştireceğiz. Bu güzel organizasyonumuza bütün çocuklarımızı ve ailelerini davet ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet