50 Günlük Hasret Bitti, Dededen Kızı ve Torununa İlk Bakış

65 yaş üstü yaşlılar, 50 gün aradan sonra bugün ilk defa 4 saatliğine ve yürüyüş mesafesinde sokağa çıktılar.Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na (www.bsha.com.tr) Türkiye’nin dört bir yanından özgürlük ve hasret fotoğrafları...

Yayınlanma:
50 Günlük Hasret Bitti, Dededen Kızı ve Torununa İlk Bakış

65 yaş üstü yaşlılar, 50 gün aradan sonra bugün ilk defa 4 saatliğine ve yürüyüş mesafesinde sokağa çıktılar.
Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na (www.bsha.com.tr) Türkiye’nin dört bir yanından özgürlük ve hasret fotoğrafları düştü. Manisa’dan gelen kare ise 65 yaş üstü yaşlıların yaşadıkları çok iyi özetliyordu. Dışarı çıktığında ilk iş kızı ve torununun evinin önüne giden dede, uzaktan da olsa kızı ve torununu görme mutluluğunu yaşadı, onlara uzaktan da olsa el salladı.

ANNELER UNUTULMADI

65 yaş üstü vatandaşlar, bu hafta 4 saat boyunca yasaktan muaf tutulunca parklara, sokaklara akın ettiler. Anneler Gününe denk gelmesi nedeniyle annelerde unutulmadı. Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Peker Mahallesi’nde bulunan Şehit Pilot Üsteğmen Okan Divrik Parkı’na gelen vatandaşlar sohbet etme imkanı buldu. Peker Mahalle Muhtarı Saffet Taşkıncan, parka gelen vatandaşların hem anneler gününü kutladı, hem de maske ve karanfil hediye etti.

“CUMHURBAŞKANIMIZ JEST YAPTI”

Peker Mahalle Muhtarı Saffet Taşkıncan, “Uzun zamandır yaşlılarımız evren dışarı çıkamıyorlar. Bunlar baya sıkıntılı bir dönem yaşamışlardı. Cumhurbaşkanımız onlara bir jest yaptı. Pazar günü sata 11 ile 15 arası dışarı çıkmalarına izin verildi. Sokağa çıktıkları ilk gün anneler gününe denk geldiği için hem anneler gününü kutlayalım istedik, hem de birer maske ve çiçek takdim edelim istedik. Onları bir nebze olsun mutlu etmek istedik. Onlara moral oldu. İnşallah bu günleri bir an önce atlatırız. Hepsi parkları çok özlemiş. Parklara bir an önce çıkarlar sohbet etme imkanı bulurlar” dedi.  (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet