56’ncı Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 3. Etap Tamamlandı

 Vali Ersin Yazıcı, bu yıl 56'ncısı gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Alanya etabına katılarak dereceye giren sporcuları tebrik etti.Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 1963 yılından bu yana geleneksel olarak...

Yayınlanma:
56’ncı Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 3. Etap Tamamlandı

 

Vali Ersin Yazıcı, bu yıl 56'ncısı gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Alanya etabına katılarak dereceye giren sporcuları tebrik etti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 1963 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği ve Türkiye’nin dünya çapındaki organizasyonları arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 56’ncısı Alanya etabıyla devam etti. Pandemi nedeniyle geçen yıl gerçekleştirilemeyen tur, bu yıl 12-18 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Organizasyona, Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’da katıldı.

Dünyaca ünlü bisikletçiler, bu yıl İç Anadolu, Akdeniz ile Ege bölgelerinde, Konya, Antalya, Muğla, Aydın'ın tarihi ve turistik güzelliklerini yansıtan ilçelerinde toplam 1209,8 kilometre pedal çevirecek.

3,4 ve 5’inci etapları Antalya’ da gerçekleşecek olan organizasyona 25 takımdan 176 bisikletçi iştirak ediyor. Yarışa Türkiye'den Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto katılacak. 3. etap Beyşehir-Alanya arasında 212,6 kilometre, 4. etap ise Alanya-Kemer arasında 184,4 kilometre, 5. etap ise Kemer-Elmalı arasında 160,3 kilometre mesafede yapılacak.

56’ncı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Beyşehir-Alanya etabını turun ikinci etabı olan Konya-Konya'yı da kazanan Cavendish lider tamamladı. Büyük Britanyalı sporcu yarışı 5 saat 10 dakika 34 saniyelik derecesiyle kazandı.

Dünya Çapında En Saygın Organizasyonlardan Biri

Organizasyonun önemine dikkat çekeren açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Bu yıl 56’ncısı düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, ülkemizin dünya çapında en saygın spor organizasyonlarından biri. 8 etaptan oluşan bisiklet turu 185 ülkeden canlı olarak yayınlanacak. Böylesine dünya çapındaki bir organizasyonun şehrimizde yapılmasından son derece mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Organizasyonun 3,4 ve 5’inci etabı şehrimizde gerçekleşecek.  Adeta bir yeryüzü cenneti olan Antalya’mızın ve ülkemizin tarihi ve turistik güzelliklerinin tanıtımına büyük katkı sunacağına inanıyorum.” dedi.

Antalya’nın Marka Değerine Katkı Sunuyor

Antalya’nın güçlü bir marka şehir olduğunu dile getiren Vali Yazıcı; “Antalya’mız önemli bir turizm şehri olmakla birlikte önemli bir marka şehir. Güçlü bir marka şehrimiz var. Bu marka şehrimizi böyle önemli organizasyonlarla ön plana çıkarmak istiyoruz. Antalya’mızın doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Pandemi sonrası inşallah şehrimizin tanıtımına ve marka değerine katkı sunacak bu tür organizasyonları daha çok gerçekleştireceğiz. Antalya’da turizmi çeşitlendirme ve 12 aya yayma konusunda bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dünya çapında bir organizasyon olan 56’ncı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet