580 bin baz istasyonu kuran Çin, tüm şehirlerine 5G’yi ulaştırdı

Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Çin, yeni altyapı tesislerinin geliştirilmesinin ilerletilmesine yönelik çabalar bağlamında, bu yıl içinde yaklaşık 580 bin adet 5G baz istasyonu...

Yayınlanma:
580 bin baz istasyonu kuran Çin, tüm şehirlerine 5G’yi ulaştırdı

Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Çin, yeni altyapı tesislerinin geliştirilmesinin ilerletilmesine yönelik çabalar bağlamında, bu yıl içinde yaklaşık 580 bin adet 5G baz istasyonu inşa etti. İlgili bakanlığın sözcüsü Wen Ku, yaptığı basın toplantısında, vilayet düzeyindeki tüm kentlerin bundan böyle 5G şebekesi kapsamında olduğunu bildirdi. 
 
Sözcü, ülkenin bu yıl 5G şebekesinin geliştirilmesi sürecine ivme kazandırıldığını, şebekenin geliştirilmesiyle birlikte bir dizi farklı 5G uygulamasının da teşvik edildiğini sözlerine ekledi.

Bu yılın ilk 11 ayında piyasaya sürülen 5G cep telefonu sayısı 144 milyona ulaştı. Şu anda Çin’de 5G teknolojisine uyumlu 199 yeni model bulunuyor. Öte yandan bakanlık, yüksek kaliteli 5G şebekesi ve veri merkezi oluşturmaya devam edecek. Bu arada üretim, enerji ve ulaştırma gibi alanlarda 5G uygulamalarını teşvik etmeyi de sürdürecek. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet