77 Yaşındaki Hastaya Kalp Ameliyatı Yapıldı !

Girişimsel Kardiyoloji alanında yaşanan yeni gelişmeler sayesinde, ameliyat olma konusunda ciddi riskleri bulunan hastalar kolaylıkla tedavi edilebiliyor. Ameliyatsız Aort Kapağı Değişimi olarak bilinen Transkatater Aort Kapak İmplantasyonu,...

Yayınlanma:
77 Yaşındaki Hastaya Kalp Ameliyatı Yapıldı !

Girişimsel Kardiyoloji alanında yaşanan yeni gelişmeler sayesinde, ameliyat olma konusunda ciddi riskleri bulunan hastalar kolaylıkla tedavi edilebiliyor. Ameliyatsız Aort Kapağı Değişimi olarak bilinen Transkatater Aort Kapak İmplantasyonu, Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez bir hastaya gerçekleştirildi. Uzmanlar, yaşlı hastaların kronik sağlık sorunları olanlar ve durumu ameliyata uygun olmayan hastalar, bu yeni yöntem ile sağlıklarına kavuşabildiğini açıkladı. 

Halkımız tarafından ameliyatsız kalp kapakçığı değişimi işlemi olarak bilinen bu işlemi hastanede ilk defa uyguladıklarını belirten Doç. Dr. İlker Gül “TAVİ yöntemi olarak da bilinen bu yöntem ile hastaların göğüs kafesi açılmadan kasık bölgesindeki atardamar içerisinden ilerlenerek aort kalp kapakçığı değiştirilebilmektedir. Ülkemizde bir süredir çeşitli merkezlerde başarıyla uygulanan bu yöntem artık Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de cerrahi riski yüksek saptanan ve açık kalp ameliyatı yapılamayan hastalara uygulanabilmektedir” dedi.

Açık Kalp Ameliyatını Kaldıramayabilirdi 

Hastalarının yaşça ileri olduğunu ve açık kalp ameliyatını kaldıramayabileceğini söyleyen Doç. Dr. İlker Gül “Aort kapağı kalpten çıkan ana damarın ağzındaki kapaktır. Yapılacak işlem öncesi her türlü ayrıntıyı gözden geçirdik. Ameliyatsız Aort Kapağı Değişimi işlemi bir ekip işidir. Bu işleme kardiyoloji ekibine, kalp ve damar cerrahisi ekibi de eşlik etti. Hastanın aort kapakçığı göğüs kafesi açılmadan değiştirildi. Hasta bu işlem sırasında genel anestezi altında değildi. Yaklaşık bir saat süren işlem sonrası hastamızın durumunu takip etmek için odasına aldık” dedi.

Hasta Teşekkür Etti

77 yaşında emekli imam olan Mehmet Ökmen, doktorların kendisine daha önce kalp damarlarında kireçlenme olduğunu söylediklerini belirterek “Son günlerde özellikle merdiven çıkarken nefesimin kesildiğini hissediyordum. Bu şikayetim ile doktora başvurdum. Bana durumumu bütün açıklığı ile anlattı. Muayenem ve tetkiklerim sonucu Doç. Dr. İlker bey bana bu sorunu kolaylıkla çözebileceklerini bana söyledi. Ameliyatım çok rahat geçti.Genel anestezi altında değildim. Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüm çalışanlar büyük bir özveriyle çalışıyor. Bizlere adeta küçük bir bebek gibi bakıyorlar. Bize bu imkanları sağlayan başta Sağlık Bakanlığı’na teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sağlık çalışanlarının hakları ödenmez.” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet