AB Zirvesi öncesi Borsa İstanbul’da tarihi zirve

Dünya borsalarında ABD kaynaklı satışlarla güne başlıyoruz. Ek Mali Paket görüşmelerinin tıkanması, Covid-19 can kaybının hızlanması ve aşı miktarının yetersiz olacağına yönelik endişeler satışları tetikledi.Nasdaq...

Yayınlanma:
AB Zirvesi öncesi Borsa İstanbul’da tarihi zirve

Dünya borsalarında ABD kaynaklı satışlarla güne başlıyoruz. Ek Mali Paket görüşmelerinin tıkanması, Covid-19 can kaybının hızlanması ve aşı miktarının yetersiz olacağına yönelik endişeler satışları tetikledi.
Nasdaq 100 endeksi teknoloji devlerindeki kayıplarla %2 gerileyerek son 10 gündeki kazancının dörtte üçünü geri verdi. Facebook için tekelci suçlaması ve Tesla’yı aşırı pahalı bulan bir rapor satışların derinleşmesinde etkili oldu.


Türkiye varlıkları dünyaya göre pozitif ayrışmayı sürdürüyor. Kapanışa doğru gelen satışa rağmen Borsa İstanbul günü %0,8 yükselişle ve psikolojik olarak önemli 1,350 seviyesinin üzerinde yeni bir zirveyle kapattı. Bankalar %2,5 yükselişle uzun bir aradan sonra ilk kez sanayi hisselerini (%0,1) yeniyor.


ABD ve Asya piyasalarındaki satışlara paralel Borsa İstanbul’da satıcılı bir seyir bekliyoruz. 1,350 seviyesini aşarak zirve yapan XU100 endeksi için destek ve direnç olarak 1,335 ve 1370 seviyeleri öne çıkıyor.


Haber akışında ECB toplantısı ve FDA’nın Pfizer-BioNTech aşısıyla ilgili kararı ve Avrupa Birliği Zirvesi öne çıkıyor, ECB’nin tahvil alım programını genişletmesi ve FDA’nın aşı için onay vermesi bekleniyor. Avrupa Zirvesinden yaptırım değil uyarı bekleniyor. Piyasa fiyatlamalarından çelişkili sinyaller geliyor. Banka alımları yaptırım değil uyarı fiyatlıyor. Döviz piyasasından gelen mesajlar karışık. Türk lirası sert olmasa da dünyadan negatif ayrışmaya devam ediyor. Kurdaki artış şimdilik bizi rahatsız etmiyor. Türk lirası için olumlu orta vade görüşümüzü koruyoruz. Ancak doların 8,0’ün üzerine çıkması durumunda 24 Aralık PPK toplantısında Merkez Bankası faiz silahını yeniden kullanmak durumunda kalabilir.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet